Koncuk: Bakanlığın kendi öğretmenine güven duymadığı net

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2011 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ithal öğretmen projesinin Bakanlığın kendi öğretmenine güven duymadığını net olarak ortaya koyduğunu savunarak, "Bakanlığın, bu projeyi atanamayan öğretmenlerin ve ailelerinin tepkisinden çekindiği için ertelediğine inanıyoruz" dedi.

İthal öğretmen projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, yabancı dil öğretiminde yurtdışından öğretmen istihdam etme projesini gündeme getirdiğini ve her yıl 10 bin olmak üzere toplam 40 bin yabancı İngilizce öğretmeni istihdam edeceğini açıkladığını hatırlattı. Kamuoyunda büyük tartışmalara ve tepkiye neden olan bu proje ile ilgili son dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tek bir açıklamanın gelmediğini kaydeden Koncuk, "Bakanlık birdenbire sessizliğe gömüldü.

Sendikamız, bu sessizliğin nedenini yaklaşan seçimlere bağlamaktadır. 12 Haziran seçimleri öncesinde bu projenin hayata geçirilmesi AK Parti iktidarını büyük ölçüde yıpratacaktı. Bunun farkında olan Bakanlığın projeyi seçimlerden sonraya ertelediğini düşünüyoruz. Çünkü bu proje en başta atama bekleyen 350 bin öğretmen adayı ve onların aileleri için büyük yıkım anlamına gelmektedir. Ülkemizde yüz binlerce işsiz öğretmen varken, gençlerimiz kahve köşelerine terk edilmişken, öğretmenler umutsuzluğun

girdabında sürüklenirken, yurtdışından ithal öğretmen istihdam edilmesi hem bu ülkenin gençlerine hakarettir hem de büyük bir ihanettir. Bu projenin uygulanması Bakanlığın kendi öğretmenine güven duymadığını da net olarak ortaya koymaktadır. İşte tüm bu nedenlerden dolayı Bakanlığın, bu projeyi atanamayan öğretmenlerin ve ailelerinin tepkisinden çekindiği için ertelediğine inanıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun ithal öğretmen projesiyle ilgili artık sessizliğini bozması ve bir açıklama yapması gerektiğini kaydeden Koncuk, "Bakan Çubukçu'nun bu proje hiç var olmamış gibi davranması kafalarda soru işaretleri oluşturmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ithal öğretmen projesini bizim düşündüğümüz gibi seçim sonrasına mı ertelemiştir, yoksa projeden vazgeçmiş midir? Öğretmenlerimiz ve aileleri Bakan Çubukçu'dan konuyla ilgili net bir açıklama beklemektedir. Şayet bu projeden

vazgeçildiyse, Bakan Çubukçu bunu seçimlerden önce mutlaka açıklamalıdır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ağustos ayında 55 bin öğretmen ataması yapacağını açıklamasına rağmen, bakanlığın 30 bin atamayı Haziran ayında yapacağını açıkladığını belirten Koncuk, Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamasının sadece 10 bin civarında olacağını, böylece Haziran ve Ağustos ayında yapılacak atama sayısının toplam 40 bin olacağını ve 2011 yılında başka öğretmen ataması yapılıp, yapılmayacağının ise henüz belli olmadığını söyledi.

MEB yetkililerinin Maliye Bakanlığı kadro verirse atama yapabileceklerini ifade ettiklerini belirten Koncuk, "Durum böyle olunca kendi öğretmenlerini atamak için kaynak ve kadro bulamayan MEB'in, ithal öğretmen istihdam etmek için 1,5 milyar TL ayırması şaşırtıcıdır. Bakanlık ithal öğretmen projesine ayırmayı planladığı 1,5 milyar TL ile öğretmen atamalarını rahatlıkla yapabilir. Yabancı öğretmen istihdam etmeyi planlayan Bakanlık, öğretmen atamaları konusunda 'kaynak yok' yalanının arkasına

sığınmamalıdır. Bundan bir süre önce ithal öğretmen projesini uygulamak için oldukça iştahlı görünen MEB'in, bugün ne düşündüğünü, yarın ne yapmayı planladığını öğretmenlerimizin bilmeye hakkı vardır. Öğretmenlerimiz Bakanlığın bu projeyle ilgili aldığı kararı bir an önce öğrenmek istemektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber