Haydarpaşa'da asistan hekimler oturma eyleminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2011 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir günlük iş bırakma eylemi yapan bir grup asistan hekim, "Madem ki Asistanlar Olarak Yok Sayılıyoruz. Öyleyse Hastane Bahçesinde Oturuyoruz" diyerek, hastane bahçesinde bulunan Helikopter Pisti ve çevresinde 1 günlük oturma eylemi yaptı.

Hastanenin bahçesinde toplanan asistan hekimler, "Asistan mağdur, hastalar yasta, hastanemiz iflasta" yazılı pankart açarak, bir süre alkış tuttu.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, 2002 yılından bu yana uygulanmakta olan Sağlıkta Dönüşüm Programıyla sağlık sistemini alt-üst eden değişikliklere bakıldığında, bunu hayata geçirmeye çalışanların bu sistemden, bu değişikliklerden vatandaşın memnun olduğunu, 2002'de vatandaşın yüzde 38 olan memnuniyetinin de yüzde 70'lere çıktığını ifade ettiklerini söyledi.

Gören, asistan hekimlerin sağlık sisteminin geleceği olduğunu vurgulayarak, "Bundan sonra eğer iyi nitelikli sağlık sistemi istiyorsak, bu kitlenin çok iyi yetişmesi ve hayatından memnun olması gerekirken, şu anda vatandaşın memnun olduğu söylenen sağlık sisteminde asistan hekimlerin dile getirdiği sorunlara baktığınızda durumun ne kadar vahim olduğunu anlıyorsunuz. Bu duygular içerisinde olan, hayatından hiçbir şekilde memnun olmayan, emekleri gasbedilen, emeklerinin karşılığı hiçbir şekilde verilmeyen, eğitimleri aksatılan bu asistan hekim kitlesinden nasıl bir yarar umulabilir. Bizim ülkemizin sağlık geleceği bu" dedi.

Bu 20-30 bin asistan hekimin sağlığın geleceği olduğunu belirten Gören, "Bunların arasından akademisyenler çıkacak, iyi uzmanlar çıkacak ve bizim halkımıza nitelikli sağlık hizmeti verecekken, bu insanların içinde bulunduğu duruma bir bakar mısınız" şeklinde konuştu.

Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi asistan doktorlarından Ekrem Yıldırım'da, 7 gün 24 saat kaliteli ve nitelikli bir sağlık hizmeti vermek ve aynı zamanda eğitim alabilmek için çırpınan, ciddi sınavları kazanarak, yı pratıcı ve pahalı bir eğitimi tamamlayıp bu aşamaya gelmiş olan ve canını dişine takarak çalışan asistan hekimler olarak çalışma şartları, ekonomik koşullar ve ö zlük hakları açısından ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Yıldırım, "Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki döner sermaye adaletsizliğinin ve haksızlığının resmi olarak soruşturulmasını, Ocak'tan itibaren ödenmeyen veya eksik ödenen döner sermaye ek ödemelerinin iade edilmesini, asistan hekimlerin eğitim aldığı gerçeği göz önüne alınarak, performanstan bağımsız, eşit, adil ve iş barışını bozmayacak güvenceli bir ücret ö denmesini, esnek mesai saatlerine son verilmesini ve çalışma saatlerinin resmi olarak belirlenmesini, asistan doktorlara açılan disiplin soruşturmalarının derhal geri çekilmesini, asistan hekimlerin temsilciliğinin kurulması ve görüşlerinin alınacak kararlara yansıtılmasını istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber