Kılıçdaroğlu 70 akrabasını sınavsız SSK'ya atamış/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Mayıs 2011 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Eğer yürüyen yalan görmek istiyorsanız, Kılıçdaroğlu'na bakın'' diyen Erdoğan, CHP liderinin SSK Genel Müdürü olduğu dönemde akrabalarını sınavsız olarak atadığını ispatlayan belge gösterdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir mitinginde de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun ÖSYM'ye gönderilen torpil maili ile ilgili açıklamalarına ateş püsküren Erdoğan, "Bu nasıl bir yalan söyleme yeteneği? Eğer yürüyen yalan görmek istiyorsanız, Kılıçdaroğlu'na bakın'' dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde akrabalarını sınavsız kuruma aldığını ispatlayan bir belge de göstererek şu mesajları verdi:

SİSTEMLİ KAMPANYA

YGS üzerinden CHP ve MHP tarafından sistemli bir kampanya yürütülüyor. Oysa yargı takipsizlik kararı verdi. Şimdi ben Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Bahçeli'ye soruyorum; yüzünüz kızardı mı, utandınız mı? Hiç beklemeyin.

Sayın Kılıçdaroğlu, bir kaç gündür, bir elektronik postadan bahsediyor. Yahu mail göndermek nedir ki? Senin adına bir çete mensubu çıkar, bir mail gönderir. Kılıçdaroğlu'nun adına da gönderirler. Facebook'ta falan, bunlar çirkin teknoloji. Bu tür sayfalar çirkin, berbat. Herkes adına her türlü ahlaksızlık yapılabilir.

Neymiş, ÖSYM'ye bir elektronik posta gelmiş, bir bakan yeğeninin iyi bir bölüme yerleştirilmesini istemiş. Bir insan, utanmadan, arlanmadan, yüzü kızarmadan, arka arkaya bu kadar yalanı nasıl söyleyebilir? Allah aşkına bu nasıl bir yalan söyleme yeteneği? Eğer yürüyen yalan görmek istiyorsanız, Kılıçdaroğlu'na bakın...

(Belge gösterdi) Boş dosya açıklamıyorum. Altında kapı gibi Kılıçdaroğlu'nun oluru var. Bu belgenin bir kısmını okuyorum "ÖSYM tarafından sınav günlerinin dolu olduğu, yakın zamanda yapılan sınavla yeterli sayıda başvurunun alınamadığı, 1998'den sonra sınavların yapılması halinde atamaların gecikebileceği söz konusu pozisyonlarda görev almak isteyenlerin talepleri doğrultusunda atamalarının gerçekleştirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir" diyor. Tarih 14.7.1998. Nasıl oluyor da ÖSYM sınav yapamıyor? Hani bu son zamanlarda ÖSYM üzerinden geçiniyor ya! Şimdi bunun cevabını ver Bay Kemal. Nasıl oluyor da yeterli başvuru alınamıyor? Bu pozisyonlar neler, başvuranlar kimler? Esas soruya geliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu SSK'ya bu şekilde kimleri atadınız? Sizinle bir akrabalıkları var mı? Soyadları sizin eski soyadınızla, eşinizin eski soyadı ile aynı olan kaç kişi işe alındı? Dürüstsünüz, mertsiniz, Gandisiniz ya. Cevap verin.

'KASET SİYASETİNE KARŞIYIZ'

Akşam saatlerinde de Yalova'da düzenlenen mitingde halka seslenen Erdoğan yine muhalefete yüklendi. "Biz, siyasetin kasetler yoluyla dizayn edilmesine karşı çıkıyoruz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: MHP'lilere ait görüntüleri de biz aynı şekilde üzüntüyle karşıladık ve çirkin bulduk. Ama ne yapıyorlar biliyor musunuz? CHP de MHP de bu kasetler üzerinden AK Parti'ye iftira atıyorlar, çamur atıyorlar. Partileri içindeki kirli ilişkilere bakmıyor, onları görmezden geliyor, AK Parti'ye iftira atarak bu işten sıyrılmaya çalışıyorlar.''


Kılıçdaroğlu 70 akrabasını sınavsız SSK'ya atamış

Başbakan Tayyip Erdoğan'n gösterdiği dosyada Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu döneme ilişkin, SSK'nın mali durumu, davetiye usulü verilen ihaleler ve ihaleleri kazanan kurumlar, Kılıçdaroğlu'nun ailesi ve yakın akrabalarıyla ilgili bazı işlemler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan bazı talepleri ve bunun resmi dokümanları ile Genel Müdürlüğe personel alımıyla ilgili bilgiler yer alıyor. "Kılıçdaroğlu, Genel Müdürlüğü döneminde kuruma kendi akrabalarını ve yakınlarını açıktan sınavsız atamıştır" denilen dosyada, Kılıçdaroğlu'nun eski soyadının "Karabulut" olduğu belirtilerek, aynı soyadı taşıyan pek çok ismin SSK'ya sınavsız atandığı ve kadrolaşma yapıldığı öne sürülüyor. Kılıçdaroğlu'nun annesinin soyadı olan "Gündüz" ve eşinin soyadı "Düzgün" soyisimlerini taşıyan birçok ismin de SSK'ya açıktan atanarak sınavsız alındığı sicil numaralarıyla birlikte sıralanıyor. Buna göre; Kılıçdaroğlu "Düzgün" soyadı taşıyan 13, "Gündüz" soyadı taşıyan 26, "Karabulut" soyadını taşıyan ise 31 kişiyi SSK'ya atadı. 14 Temmuz 1998'de Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olarak imzaladığı ve "olur" verdiği bir belgede de atamaların sınav yapılmadan, açıktan yapılması gerektiği belirtiliyor. Belgede söz konusu ifade şöyle: "Tabip ve Uzman Tabip pozisyonlarına sınav açılmak suretiyle atamaların yapılması düşünülmekte ise de gerek ÖSYM tarafından sınav günlerinin dolu olduğu, yakın zamanda yapılan sınavla yeterli sayıda başvurunun alınamadığı, gerekse 1998'den sonra sınavların yapılması halinde atamaların gecikebileceği, sağlık tesislerimizin ihtiyaçlarının giderilemeyeceği hususları dikkate alınarak sözkonusu pozisyonlarda görev almak isteyenlerin talepleri doğrultusunda atamalarının gerçekleştirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber