Diyabet yaralarına özel pansumanlı çözüm

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2011 17:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, diyabet hastalarının korkulu rüyası haline gelen ayak ve parmak yaraları için poliklinik açtı. Kronik Yara Polikliniği'nde günde 50 hastaya özel pansuman teknikleriyle tedavi hizmeti veriliyor.

Ankara Numune'nin kronik yara polikliniği, Genel Cerrahi Koordinatörlüğü'ne bağlı olarak hizmet verecek. Poliklinikle ilgili bilgi veren Başhekim Prof. Dr. Nurullah Zengin, başta diyabetik ayak olmak üzere uzun zaman içinde iyileşebilecek yaraların tedavisini yapacaklarını dile getirdi. Kronik yaralara özel pansuman tekniklerinin uygulanacağını belirten Zengin, hastaneye yatış gerektirmeyen yaraların da tedavi edileceğini müjdeledi. Günde 50 hastaya ayakta hizmet verecek poliklinikte bir öğretim görevlisi, bir hekim ve bir hemşire görev yapacak.

HİPERBARİK OKSİJEN TEDAVİ MERKEZİ

Numune Hastanesi olarak diyabetli hastalara dönük önemli bir proje üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Zengin, Ankara'nın Akyurt ilçesinde hiperbarik oksijen tedavi merkezi kurulacağını dile getirdi. Günde 50 hastanın iyileşmeyen yaralarının bu merkezde kapatılacağını aktaran Zengin, merkezi bu yıl içinde hizmete sokacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber