Bakan Eker'den uyarı: Altın çilek kapsülü tamamen sahte

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2011 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Bartın'da bir kişinin ölümüne sebep olan altın çilekten üretilen hapla ilgili önemli uyarıda bulundu. Altın Çilek isimli gıda maddesi ve takviyesine izin vermediklerini belirten Eker, bu ürüne ruhsat verilmediğini ifade etti. Eker, "Bu tamamen sahte, gizli kapaklı yapılmış bir üründür. Bu bizim bilgimiz dışında illegal yollardan Türkiye'ye getirilen bir üründür." dedi.Zayıflama hapı olarak kullanımı yaygınlaşan altın çilekle ilgili Tv8'de Erkan Tan'a önemli bilgiler veren Eker, ürünle ilgili 27 Nisan'da uyarılar yaptıklarını söyledi.

Vatandaşları internet üzerinden yapılan alışverişler konusunda uyaran Eker, internetten satışlarda haksız rekabete takılıp vatandaşın yanlış bilgilendirildiğini vurguladı.

Eker, "Dünyada ilk defa şikâyet hattını kurduk. Değerlendiriyoruz. Bu bizim bilgimiz dışında illegal yollardan Türkiye'ye getirilen bir üründür. Ölen vatandaşımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Ölüm nedeninin tam olarak Altın Çilek olduğu da iddialar arasında." diye konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Eker, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin demokratik siyasetin gelişmesine katkıda bulunmadığını söyledi.

Eker, "BDP bugüne kadar ki süreç içerisinde toplumun beklediği demokratik siyasetin geliştirilmesinde bir katkı sağlamadı. Türkiye'yi kucaklayan bir parti olmadı. En fazla sayıda partisi kapatılan hareket olmasına rağmen siyasi patilerin kapatılmasına karşı maddeye destek vermeyerek toplumun bu alandaki endişelerini haklı çıkardı. Terör örgütü referandumda insanların sandığa gitmesini engellemiştir." dedi.

"AK PARTİ DİYARBAKIR'IN UMUDUDUR"

AK Parti'nin her yerde olduğu gibi Diyarbakır'da da iyi olduğunu vurgulayan Eker, AK Parti'nin Diyarbakır'ın da Türkiye'nin de umudu olduğunu dile getirdi.

12 Haziran seçiminin Diyarbakır'ın bir umut seçimi olarak yorumlayan Eker, şöyle konuştu: "Bu seçim bu anayasaya kapı aralayacak bir seçimdir. Kalkınma, istihdam, yatırım yeni hizmetler var. Diyarbakır buradan bakıyor olaya. Sokaktaki herkes bunu böyle söyleyemiyor tabii ki. Sokaktaki insanda terör örgütü baskılarını zaman zaman görüyoruz. Bizim partimize dönükte bu baskıları görüyoruz. Diyarbakır'da ağırlıklı olarak BDP ve bağımsız adayları ve ak parti var. Orada seçim yarışı 2 parti arasında olacak."

KILIÇDAROĞLU'NU İŞLETİYORLAR

Eker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarım vaatleriyle ilgili ağır eleştirilerde bulundu. "Biz zaten yapıyoruz CHP'nin haberi yok." diyen Eker, CHP'nin vaat olarak sunduğu 1 milyon hektarlık alanı sulamaya açmış olacaklarını dile getirdi.

Çiftçiye ödemelerin zamanında yapıldığını tarım sigortasını zaten uyguladıklarını kaydeden Eker, "Ya haberleri yok ya göz boyamaya çalışıyorlar. CHP Genel Başkanlarının sorunu bu. Ya onları işletiyorlar ya da yanlış bilgi veriyorlar." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber