Altın fiyatları vekilleri de vurdu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Haziran 2011 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye sandık başına giderken TBMM'de de son hazırlıklar tamamlandı. Milletvekilleri için kapıda karşılama ofisleri kurulurken, hazırlanan altın rozetler ise fiyatlarının yüksekliğiyle vekillerin canını biraz acıtacak.

TBMM 24. Döneme hazırlanıyor. Bu kapsamda Meclis, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler sonrası 24. Dönem milletvekilleri için son hazırlıkları gözden geçirirken, milletvekillerinin mazbatalarını aldıktan sonra kayıt yaptıracakları milletvekillerini karşılama ofisleri kuruldu.

Yeni milletvekillerinin Meclis'e kayıt yaptırdıktan sonra yakalarında taşıyacakları rozetler de hazırlandı. Milletvekilleri Meclis'te kayıt yaptırdıktan sonra rozet alabilecekler. Normal rozetler 100 TL'den, altın rozetler ise gramı 90 TL'den satılacak. Rozetler, gramına göre farklı büyüklüklerde yapılacak. Meclis rozetleri özel bir firmaya yaptıracak.

Vekiller ?ofisler'de karşılanacak

12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak milletvekili seçimlerine dönük Meclis 24. Dönem için gerekli uzun süredir başlattığı hazırlıkları da tamamladı. TBMM'nin iç ve dış fiziki mekanları yeniden elden geçirildi. 13 Haziran'dan itibaren, YSK'nın kesin sonuçları açıklamadan önce seçilen milletvekillerinin Meclis'e geleceği hesap edilerek, milletvekillerinin kayıtlarını yaptıracakları milletvekillerini karşılama ofisleri kuruldu.

Meclis çalışma kılavuzları hazır

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 24. Dönem milletvekilleri, danışmanları ve sekreterleri için ayrı ayrı el kitabı ve yasama çalışmaları kılavuzu hazırladı. Kılavuzlarda, milletvekillerinin sahip oldukları haklar, Meclis'in hangi imkanlarından nasıl yararlanacaklarına ilişkin bilgiler yer alıyor. TBMM'ye ilk defa girecek olan vekiller için hazırlanan yasama kılavuzunda da kanun tekliflerinin hazırlanması ve hangi aşamalardan geçtiği, komisyon ve Genel Kurul faaliyetleri hakkında bilgi veriliyor. STAR ANKARA

ELDEN ÖDEME YAPILMAYACAK

Görevlilerin ücreti bankaya yatırılacak

12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerinde görev alacak kişilere ödenecek ücretlerin tutarları belli oldu. Buna göre, sandık görevlilerine, gündelik 49 lira, sandık başkanlarına ise 56 lira üzerinden ödeme yapılacak. Sandık başkanlarına üç gündelik yani 168 lira, eğitime katılan memur üyelere 98 lira, eğitimlere katılmamış görevlilere 49 lira ödeme yapılacak. Sandık kurullarında yer alacak olan siyasi parti üyelerine ise bir gündelik yani 49 lira ödenecek. YSK,ödemelerini yılsonuna kadar gerçekleştirecek. Ödemeler elden yapılmayacak. Görevliler adına açılan banka hesaplarına yatırılacak. Sandık görevlileri yeni bir hesap açmayacak. Sadece kimlikleri ile birlikte bankaya giderek, ücretlerini alabilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber