Okuluna kütüphane kuran öğrenci destek bekliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2011 21:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziantep'te, Ömer Özmimar Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Mehmet Faruk Şahin, okulunun kütüphanesi için bireysel olarak kitap kampanyası başlatarak, okuluna kütüphane kurdu.

Mehmet Faruk Şahin yaptığı açıklamada kütüphane kurma fikrinin otobüsle yolculuk yaptığı sırada aklına geldiğini belirterek, çeşitli kurum ve kuruluşların da desteğiyle binlerce kitap topladığını söyledi. Araştırma ve kitap okumak için sürekli kütüphanelere gittiğini dile getiren Mehmet Faruk Şahin, çeşitli nedenlerle bunu yapamayan okul arkadaşlarını düşünerek, okulunda kütüphane oluşturulması için girişimde bulunduğunu kaydetti.

Okul yönetiminin de onayını aldığını ve kitap toplama kampanyası başlattığını kaydeden Şahin, "Okul arkadaşlarımın da desteğiyle kitapları topladık. Kampanyada belediyelerin, üniversitelerin, çeşitli kurum ve kuruluşların destekleri oldu. Kütüphane sayesinde benim gibi okuma aşkı yaşayan okul arkadaşlarım, bunu okulumuzda yaşayabilecek. Kütüphaneden istedikleri kitabı alarak okuyabilecek. Ben okulumuzun kütüphanesi için ilk adımı atmış oldum. Mezun olduktan sonra gelecek arkadaşlarımın da faydalanması

için bu yola başvurdum. Halen kitap için birçok kurumdan söz aldım. Mezun olana kadar kitap okumayı sürdüreceğim. Herkesten de bu çalışmama destek bekliyorum" dedi.

Gazikent, Zirve, Çağ, İstanbul Aydın Üniversiteleri ile TEMA Vakfı ve Gaziantep Büyükşehir ve merkez Şahinbey ilçe belediyelerinin kendilerine kitap desteği verdiğini anlatan Şahin, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm duyarlı vatandaşlardan kütüphane için destek istedi.

Okul Müdürü Abdulkadir İyikasap ta öğrencisini çalışmalarından dolayı tebrik ederek, "Öğrencimiz kendi girişimleriyle birçok kuruma ulaşmış ve okulumuza birçok kitap kazandırmıştır. Bu gayretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Kendisi bu yıl okulumuzdan mezun oluyor. Bundan sonraki yaşamında kendisine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber