Köy okullarındaki 2 milyon çocuğa kırtasiye malzemeleri dağıtıldı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Merter Platformu tarafından düzenlenen kırtasiye yardım programında çocuklara kitap ve defter dağıttı. Platformun 30 bin köy okuluna giderek ihtiyaç sahibi çocuklara yardım yapmak hedefi olduğunu hatırlatan Mutlu, şuana kadar 2 milyon kırtasiye malzemesini çocuklarla buluşturduklarını aktardı.

İhtiyaç sahibi öğrencilere yardım amacıyla tekstilci işdamları tarafından kurulan Merter Platformu, bu güne kadar 2 milyon çocuğa kırtasiye yardımında bulundu. İş adamları kendi memleketindeki köy okullarına giderek yardımı bizzat dağıtıyor. Platformun hedefinde 30 milyon köy okuluna ulaşmak var. Platformun bu yaz ki hedefinde ise 1 milyon giysiyi çocuklarla buluşturmak var. Kazlıçeşme Abay İlköğretim Okulu'nda kırtasiye dağıtım töreni düzenleyen platform, buradaki çocuklara hikaye kitapları ve defter verdi.

Programa katılan Hüseyin Avni Mutlu, Merter Platformu'nun önemli bir etkinliği için bir araya geldiklerini söyledi. Öğrencilerin yaz tatiliyle birlikte istirahat edeceklerini dile getiren Mutlu, fakat onlar için çalışan kişiler olduğunu hatırlattı. Merter Platformu'nun yaz boyunca çalışarak ihtiyaç sahibi çocuklara bir milyon giysi ulaştıracaklarını aktaran Mutlu, ?İşte bugün o başarıyı ödüllendirmek üzere sizlerleyim. Sizler tatil yaparken, köylere kadar gidip bizzat kendileri gidip kitap kırtasiye giyim dağıtacak var. Kurulduğu günden bu yana 2 milyon kitabı, kırtasiyeyi köy okullarına ulaştırdılar. Bu yaz döneminde ise yavrularımıza 1 milyon giysi ulaştırmak için çalışacaklar. Platformun hedefinde 30 bin köy okuluna ulaşarak oradaki ihtiyaç sahibi çocuklara; kitap, kırtasiye ve giyim yardımında bulunmak var. Bu yoğun çalışma ortamında onlara güç gayret ve heyecan diliyorum.? dedi.

Bir hayır medeniyetinden geldiklerini hatırlatan Mutlu, ?En çok gururlandığımız milli karakterimiz bu. İnançlarımız bize bunu da emrediyor. Diyor ki ?komşusu açken tok yatan bizden değildir.' Böyle bir inancın temsilcilerinin İstanbul'da üretim mutlaka ihtiyaç sahibi çocuklara götürmelidir. Elindeki imkanı paylaşması lazım. Bir yandan üretiyor, diğer yandan da ürettiklerini köylerdeki çocuklara teslim ediyorlar.? diye konuştu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Merter Platformu'nun sadece İstanbul da değil Türkiye'nin tamamına ulaşarak 2 milyon öğrenciye ulaştığını söyledi. Platformun devletin yapmış olduğu yardımların yanında ayrıca kırtasiye defter kitap ve giyim gibi temel insani ihtiyaçları karşıladığını ifade etti.

DEVLET DERS KİTAPLARINI ÜCRETSİZ YAPTI, BİZ DE DEVAMINI GETİRİYORUZ

Merter Platformu Başkanı Cengiz Acar, Türkiye'nin dünya kitap okuma sıralamasında çocuklar arasında 180 ülke içerisinde 140'ıncı sırada bulunduğunu hatırlatarak, bunun çok üzüntü verici bir duru olduğunu söyledi. Bu kapsamda çocukları kitap okuma liginde 140'ıncı sıradan ilk sıralara yerleştirmek için yola çıktıklarını dile getiren Acar, ?Devletimiz ders kitaplarını ücretsiz veriyor. Biz iş adamları da bunun devamını getirerek 2 bin köy okuluna giderek 2 milyon çocuğa ulaştık. Oradaki ailelerin imkanları kısıtlı. Bizlerin desteğine ihtiyacı var.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber