Bu görüntüler bugün Ankara'da çekildi

Haber Giriş : 16 Haziran 2011 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önce dolu, ardından ise yağmur Ankara'da tsunami benzeri görüntülere yol açtı. Alt geçitleri su bastı, yollar nehre döndü. Balgat'ta ortaya çıkan bir manzara ise yürekleri ağızlara getirdi.

Ankara adeta Nuh Tufanını yaşadı. Önce dolu, ardından ise yağmur Başkentte tsunami benzeri görüntülere yol açtı. Alt geçitleri su bastı, yollar nehre döndü. Balgat'ta ortaya çıkan bir manzara ise yürekleri ağızlara getirdi.

Ankara'da Korkulu Anlar

Dolunun ardından gelen yağmur Ankara'ya korkulu anlar yaşattı. Yağış o kadar şiddetliydi ki bir anda yollar nehre döndü.

Alt Geçit Bir Anda Suyla Doldu

Yolları takip eden yamur suyu alt geçitlerde birikti. Yüreklerin ağızlara geldiği nokta ise Balgat'taki 70 gün alt geçidiydi.

Dolu ve sağanağın ardından alt geçit bir anda ağzına kadar suyla doldu. Üstelik alt geçidin içinde 3 aracın olduğu bilgisi de vardı.Hemen bütün ekipler bu noktaya yönlendirildi. Suyun altında birilerinin olabileceği ihtimali çalışmaları daha da hızlandırdı.

Balık Adamlar Devreye Girdi

Devreye balık adamlar girdi. Yapılan keşif sonucunda suyun altında kimsenin olmadığının anlaşılması yüreklere su serpti.

Ekipler suyun altındaki aracı kurtarmak için uzun süre mücadele etti. Kopan halat, ekiplerin işini güçleştirdi. Ancak ısrarlı çalışma sonuç verdi, LPG yüklü kamyonet ile otomobil sudan çıkarıldı.

Yağış birçok ev ve iş yerini de etkiledi. Yağışın devam etmesinden korkan vatandaş, tedbirini kendi kendine aldı. Selin işyerlerini vurmasından korkan esnaf, eline ne geçirdiyse, suyun önüne set yapmaya çalıştı.

Dikmen ve Konya Yolu da yağıştan nasibini alan yerler arasındaydı.

Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve itfaiye ekipleri de şehrin farklı noktalarında suyu tahliye etmek için hummalı bir çalışma içindeydi. Yağışın ardından ortaya çıkan manzara da oldukça çarpıcıydı

TRT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber