MEB Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğinde değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2011 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Haziran 2011 CUMAResmî GazeteSayı : 27967

YÖNETMELİK

Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 14/12/2005 tarihli ve 26023 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğinin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?a) T.C. kimlik numarası beyanı,?

?c) Öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı (ilköğretim/ortaokul diploma, tasdikname, denklik belgesi; ayrıca ortaöğretim kurumları ara sınıflarından gelenlerin okullarından alacakları not döküm çizelgesi veya öğrenim durum belgesi),?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 27 ? Haftalık ders çizelgeleri, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri yönünde yetişmelerine imkân sağlayacak şekilde bireysel farklılıkları dikkate alınarak ortak ve seçmeli derslerden oluşur.

Haftalık ders saatleri/kredileri ve kaç dönem okutulacağı, Kurul kararına bağlı olarak belirlenir ve Tebliğler Dergisinde yayımlanır. Bu kararda ortak dersler ile seçmeli derslerin sayıları ve haftalık saatleri dikkate alınarak, mezuniyet için gerekli kredilerin ne kadar olacağı da belirtilir.?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 5 ? 2010-2011 Öğretim Yılında; üçüncü ve dördüncü dönemlere başlayan öğrencilere alan seçimi yaptırılmaz.

2010-2011 Öğretim Yılında alan uygulamasında bulunan beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci dönem öğrencileri için bu uygulama devam eder.

Alan uygulamasında bulunan öğrenciler, 2010-2011 Öğretim Yılından itibaren istemeleri hâlinde alansız uygulamaya geçebilirler.?

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber