Karne heyecanı tatil sevincine karıştı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Haziran 2011 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURAK KILIÇ

İlk ve ortaöğretimde yaz tatili başladı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ailelere, "Notları ne olursa olsun çocuklarınıza, onların yanında olduğunuzu gösterin." tavsiyesinde bulundu.

İlköğretim ve ortaöğretimde okuyan yaklaşık 16 milyon öğrenci karne alarak tatile girdi. 3 aylık yaz tatili, 12 Eylül 2011'de yeni öğretim yılının açılışıyla son bulacak. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu dün İstanbullu miniklerin karne heyecanına ortak oldu. Çubukçu, Fatih'teki Hekimoğlu Ali Paşa İlköğretim Okulu'nda önce ilköğretim 4. sınıfların, sonra da anasınıfındaki miniklerin karnelerini dağıttı. Bakan, sınıf birincilerini altınla ödüllendirdi.

Nimet Çubukçu, karne töreninde hem öğrencilere hem ailelere hem de öğretmenlere seslendi. Öğrencilere "Bazılarımızın karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Önemli olan kendimize güvenerek planlı ve programlı çalışmaya devam etmek." diyen Çubukçu, öğretmenlere de 1 yıl boyunca gösterdikleri gayret ve çaba için teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanı, anne-babalara ise şu mesajı verdi: "Hepiniz, çocuklarınızın geleceğe güvenle adım atmasını istiyorsunuz. Çocuklarınız bir yıl boyunca çok yoruldu. Notlar elbette önemli. Ama asıl önemli olan onların yanında olduğunuzu göstermenizdir."

Ankara'daki resmî karne töreni ise Batıkent Yenimahalle Kent-Koop İlköğretim Okulu'nda düzenlendi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, karnenin, esasında çocuğun durumunu gösteren bir belge olmadığını, yöneticilerin, velilerin ve öğretmenlerin ortak durumunu gösterdiğini ifade etti.

Van'da öğrenci servisi devrildi: 1 ölü, 20 yaralı

Van'ın Gürpınar ilçesinde bir öğrenci servisinin şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı. Kaza, Kuşpınar köyü yakınlarında meydana geldi. Öğrencileri köyden karne için ilçe merkezinde bulunan Gürpınar Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na taşıyan Hamza A. yönetimindeki 65 AC 907 plakalı minibüs, yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada 7. sınıf öğrencisi Necibe Çabuk (14) hayatını kaybetti. Yaralanan 20 öğrenci ise Van'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Ölen Necibe Çabuk'un okulun her döneminde takdirname aldığını belirten amcası Mehmet Çabuk, "Hepimizin canı gönülden okutmak istediği bir kızdı. Her zaman 'Doktor olmak istiyorum.' diyordu." açıklamasını yaptı. Necibe'nin cenazesi, öğle namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Karnesini göremeden hayatını kaybetti

Rize'nin Gündoğdu beldesi 29 Ekim İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Recep Can İslamoğlu (10) dün öğle teneffüsünde okul dışına çıktı. Karadeniz Sahil Yolu Bozukkale mevkiinde yolun karşısına geçmeye çalışan İslamoğlu'na, O.N.M. (41) yönetimindeki 53 AH 797 plakalı otomobil çarptı. Ambulansla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İslamoğlu, burada hayatını kaybetti. İslamoğlu'nun karnesi, takdir ve onur belgesi sınıf öğretmeni Cengiz Tosun'da kaldı. Öğretmenleri ve arkadaşları, İslamoğlu'nun sırasını çiçeklerle donattı.

Karne günü 8. kattan düşüp öldü

Konya'da ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Ümmet Koçer (12), karne alacağı gün 8 katlı bir apartmanın çatı katındaki evlerinin penceresinden düşerek öldü. Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'nde yaşayan Ümmet Koçer'in dün sabah karne törenine yetişmek için erkenden kalktığı ve kahvaltı ettikten sonra okula gitmek için hazırlandığı öğrenildi. Küçük çocuk, daha sonra belirlenemeyen bir sebeple evlerinin penceresinden düştü. Ailesi tarafından Beyhekim Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ilköğretim öğrencisi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'Zayıfım var' dedi, intihar etti

Edirne'de meslek lisesi 9. sınıf öğrencisi Mahmut Baturalp Ö. (15), sabah saat 04.50 sularında yattığı odadaki ranzadan kalkarak 13 yaşındaki kardeşini uyandırdı. Kardeşine "Benim 1 zayıfım var. Babam ne der acaba?" diyen Mahmut Baturalp, uzman çavuş babası Halil İbrahim Ö.'nün tabancasını alıp kendi odasına geçerek intihar etti. Silah sesine uyanan anne ve baba, çocuklarını kanlar içinde buldu. Karnesine göre sınıfını doğrudan geçen öğrencinin, cenazesi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber