Bakanlık tazminat istiyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 18 Haziran 2011 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, 1996 yılında 6 adet İETT otobüsünü yakan ve cezaları Yargıtay'ca onanan 17 kişi hakkında 22 bin 746 liralık zararın faiziyle birlikte tahsili için dava açtı

Cahit YÜCE

İçişleri Bakanlığı, İstanbul'da 1996 yılında farklı noktalarda İETT otobüslerini yakan eylemcileri mahkemeye verdi. Bakanlık, 22 bin 746 TL'lik zararının faizleriyle birlikte haklarında hapis cezası kesinleşen 17 eylemciden tahsilini talep etti. Bakanlığı avukatı Aynur Bulutçu aracılığıyla Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda ?yasadışı örgüt militanları' tarafından İstanbul'da 21 ve 24 Temmuz 1996 tarihinde düzenlenen saldırılarda İETT otobüslerinin hedef alındığı kaydedildi.

6 otobüsü yaktılar

Avukat Bulutçu dilekçesinde Bağcılar, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Eyüp ve Alibeyköy'de düzenlenen saldırılarda park halinde ya da hareket halinde 6 adet İETT otobüsünün molotof kokteyli ile yapılan saldırılarda yakıldığını belirtti. Dilekçede saldırılarla ilgili olarak İstanbul 11. ve 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davalarda Kurtuluş G., Şükrü Ö., Mülazım Ç., Murat B., İbrahim D., Metin D., Bülent G., Aziz D., Yılmaz C., Sedat H., Ahmet Haşim B., Hasan Y., Metin T., Deniz A., Hasan K., Sibel S. ve Barış Y. isimli 17 sanığın otobüslerin yakılmasıyla ilgili olarak suçlu bulundukları ve haklarında verilen cezaların Yargıtay tarafından da onandığını kaydetti.

İETT'den bakanlığa dava

İETT Genel Müdürlüğü'nün yaşanan olaylarda gerekli güvenlik önlemleri alınmaması sebebiyle İçişleri Bakanlığı aleyhine mahkemeye başvuruda bulunduğunu belirten avukat Bulutçu, İstanbul 5. Bölge İdare Mahkemesi'nin ?hizmet kusuru' nedeniyle bakanlığı 22 bin 746 TL tazminat ödemeye hükmettiğini belirti. Bakanlık söz konusu olayların sorumlularının cezaları kesinleşen 17 sanık olduğunu belirterek belirtilen adreslerden kendilerine ulaşılması, tek tek ya da tamamından tahsilini talep etti. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber