LYS'de öğrenciler, uzun süre şifre aradı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2011 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları, Matematik Sınavı (LYS-1) sona erdi. Sınavdan çıkan öğrencilerin bazıları oldukça mutsuz görünürken, bazıları ise soruları çözmüş olmanın verdiği mutlulukla dışarı çıktı. Öğrenciler basın mensuplarının şifre var mı? sorusuna , "Denedik ama herhangi bir şifreye rastlamadık. Şifre olduğuna inanmıyoruz" dedi.

Binlerce adayın girdiği LYS'nin birinci ayağı olan matematik sınavı sona erdi. İki saat boyunca sorular karşısında ter döken adayların bazıları dışarıya mutlu çıkarken bazıları ise mutsuz çıktı. Heyecanlı bir şekilde çocuklarının sınavdan çıkmalarını bekleyen veliler, hep birlikte çocukları alkışlayarak moral verdi.

Sınavın oldukça zor olduğunu belirten adaylar, "Sorular oldukça zordu. Elimizden geleni yaptık. Ancak diğer sınavlara oranla bu sınavın soruları oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz" dedi. Soruların oldukça kolay olduğunu belirten bazı adaylar ise, "Sorularda ufak da olsa bir zorluk vardı. Ancak çokta zorladığımızı söyleyemeyiz" şeklinde konuştu.

Sınavda şifre var mıydı? sorusu üzerine adaylar "Yaklaşık beş dakikamızı acaba şifre var mı, yok mu düşüncesiyle geçirdik. Sorular üzerinde deneyerek şifre olup olmadığını bulmaya çalıştık. Ancak şifreye rastlamadık. Bu sınavda şifre olduğunu düşünmüyoruz. Umarım da yoktur" dedi.

MEHMET ALTUNIŞIK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber