20 Haziran 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 20 Haziran 2011 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da, saat 17.40'da Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni, saat 18.30'da Çengel Han Müzesi'ni ziyaret edecek. Gül, saat 20.00'de Ankara Üniversitesi Solistleri tarafından Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde verilecek konseri izleyecek

TBMM Başkanı Şahin'in programı

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Eflani ilçesinde ziyaretler gerçekleştirecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 11.00'de AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı'nı ardından sırayla Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Çekmeköy, Ümraniye, Ataşehir ve Üsküdar İlçe teşkilatlarını ziyaret edecek.

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da saat 18.00'de, AK Parti İl Teşkilatı üyeleri ile Yıldırım Spor Kampüsü'nde akşam yemeğinde bir araya gelecek. Arınç, saat 21.25'te, 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları programına katılacak.

- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'de saat 11.30'da mazbatasını alacak. Çağlayan, saat 13.00'te Edip Burhan Spor Salonu'nda, partisinin il ve ilçe teşkilatları üyeleriyle "seçim değerlendirme toplantısı" yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, saat 10.00'da TOBB, İslam Kalkınma Bankası ve İslam Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle TOBB'da başlayacak İslam ülkelerinin ticaret ve sanayi odaları yöneticilerine yönelik eğitim programının açılışında konuşacak

- Dünyaca ünlü pop şarkıcısı Ricky Martin, Bursa'da saat 21.15'te, Uluslararası Bursa Festivali etkinlikleri kapsamında konser verecek.

- Uluslararası Stratejik Araştırma Kurumunun düzenlediği "Kritik Enerji Altyapılarının Güvenliği" konulu konferans, saat 09.30'da Ankara Swiss Otel'de başlayacak

- Türk Tabipleri Birliği tarafından, saat 12.30'da Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi binasında "Serbest meslek icra etme hakkımız elimizden alınıyor" konulu bir basın toplantısı düzenlenecek.

- İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere destek amacıyla göndereceği iki yardım TIR'ı yola çıkmadan önce saat 13.30'da İkitelli'deki Deposite Alışveriş Merkezi yanında basın açıklaması yapılacak.

- Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce Mevlana Kalkınma Ajansı destekli yürütülecek olan, "Konya Bölgesi Rekabetçilik Temelli Turizm Sektörü Geliştirme Çalışması Projesinin tanıtım toplantısı saat 09.30'da Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek

- Bursa Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu'nun dönem sonu sergisi, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde saat 16.00'da yapılacak.

Dış haberler

- Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, halka hitap edecek.

- Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından 18 kişinin yargılanacağı davanın duruşması Fransa'da başlayacak.

Spor

- Galatasaray'ın yeni transferi Tomas Ujfalusi, Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde sağlık kontrollerinden geçecek.

- Trabzonspor bugün yeni sezonu açıyor. M.Ali Yılmaz Tesisleri'nde çalışmalarını sürdürecek olan bordo-mavililer 29 Haziran'da Hollanda'ya gidecek ve çalışmalarını burada sürdürecek

- Avrupa Kupalarına 2. turdan katılacak olan Gaziantepspor'un rakibi bugün İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek kurada belli olacak. Maçlar 14-21 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

- İzmir'de düzenlenen Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası 1. Lig Yarışları'nı genel klasmanda ilk sırada tamamlayan Milli Takımımız tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi. İki gün süren yarışlara 12 ülkeden 560 sporcu katıldı. Şampiyonanın ilk gününü Yunanistan'ın ardından ikinci sırada tamamlayan Türkiye, ikinci gün yarışları sonucunda 329 puanla ilk sıraya yerleşti. Toplam 207.5 puan alan Yunanistan ve 290 puan alan Norveç, Süper Lig'e yükselen diğer ülkeler olurken, Slovenya ile Hırvatistan 2. Lig'e

düştü.

- Bursaspor, bugün başkanları İbrahim Yazıcı için itiraz başvurusunda bulunacak. Çıkacak karara göre, Bursaspor şekillenecek.

- Transfer çalışmaları takip ediliyor.

İHA

20 Haziran 2011 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Çengel Han'ı ziyaret edecek.

USAK tarafından Ankara'da ?Kritik Enerji Altyapılarının Güvenliği' konulu konferans düzenlenecek. (09.30)

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan öğrencilerden oluşan heyet, bugün sırasıyla TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı ziyaret edecek. (10.30/14.00/15.00/16.30)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Bursa İl Teşkilatı ile akşam yemeğinde bir araya gelecek. (18.00).

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Bursa programı Atatürk Stadyumu'nda yapılacak. (21.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış İstanbul'da, AK Parti Kartal ve Maltepe ilçe teşkilatlarını ziyaret edecek. (11.00/12.00)

Yağ sektörünün bugünü ve geleceği İzmir'de tartışılacak. 102 yıllık geçmişiyle dünyanın en büyük yağ organizasyonu olan AOCS (Amerikan Yağ Kimyacıları Derneği), sektördeki yeni teknolojiler, prosesler, ürünler, bunların yemeklik ve endüstri bazında uygulamalarını tartışmak üzere düzenlediği Dünya Yağ Konferansı'nı bu yıl 20-23 Haziran tarihlerinde İzmir'de gerçekleştiriyor. (11.00)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'de milletvekili mazbatasını alacak. Partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenecek programa katılacak. 12.00

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber