Okula gönderilmeyen kızlara, Bakanlıktan destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2011 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, ilköğretimden sonra okula gönderilmeyen kızlar, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "EĞİTEK" programı kapsamında başlatılan sınavlara giriyor.

Akçakale'de başlatılan eğitim alanındaki değişime genç kızların da açık ilköğretim ve lise sınavlarına katılarak büyük rağbet göstermesi eğitim alanındaki çalışmaların ne kadar büyük bir mesafe kazandığı nı gözler önüne seriyor. Yöresel kıyafetleriyle bölgenin tutuculuğuna meydan okuyan genç kızlar, sınavda başarılı olmak için çok çalıştıklar ını ifade ettiler. Genç kızlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen EĞİTEK programı kapsamında okuyarak eğitimli bireyler olmak istediklerini belirtti. Yöresel kıyafetli bazı kızlar sınava ilk defa girdiklerini, bu yüzden çok heyecanlı olduklarını söylediler.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'ün eğitime verdiği önemin okumalarında büyük bir etken olduğunu belirten bir genç kız, "Ailelerimizin baskısı sonucu maalesef ilköğretimden sonra okula gidemedik. Bu sorunu yıllarca yaşayan biri olarak hep okumak için bir kapın ın aralanmasını bekledim. Arkadaşlarım bana Akçakale Kaymakamlığı tarafından eğitim alanında büyük değişiklikler yaşandığını ve milli eğitim bakanlığının yürüttüğü EĞİTEK programı kapsamında dışarıdan ilköğretim 6-7-8 sınıfları bir yılda bitirebileceğimi söyledi. Daha sonra lise diplomamı da dışarıdan alabileceğimi söyleyince dünyalar benim oldu. Bugün benim gibi yüzlerce kız arkadaşım inanın bu mutluluğu fazlasıyla yaşıyor. Bu hizmette emeği geçen bütün yetkililere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber