Zararlı yazılımlar en fazla Flash Disk'ten yayılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2011 23:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Antivirüs yazılımcısı ESET'in istatistiklerine göre mayıs ayında interneti tehdit eden faktörlerden ilki yüzde 6,58 ile INF/Autorun. INF/Autorun, USB ya da Flash Disk gibi çıkarılabilir medyalar aracılığıyla yayılan zararlı yazılımları tanımlıyor.

Win32/Conficker yüzde 3,61 ile ikinci, Win32/PSW Online Games yüzde 1,92 ile üçüncü sırada yer alıyor. Win32/Conficker, Windows sistemlerdeki belirli açıkları kullanarak yayılan bir tür solucan. Win32/PSW Online Games de oyuncuları hedefleyen ve oltalama amacıyla kullanılan bir türev.

İnternet tehditleri konusunda Sony Playstation Ağı'na sızılması mayıs ayına damgasını vurdu. Sony burada bir parola sıfırlama saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Parola sıfırlama saldırıları genellikle saldırganın kullanıcı hesabına giriş yapmaya çalışması ile başlıyor. Bu bir e-posta hesabı, sosyal medya hesabı, blog hesabı ya da herhangi bir tür çevrimiçi hesap olabiliyor. Saldırgan ?Parolamı unuttum' bağlantısına tıklıyor ve güvenlik sorusu ile karşılaşıyor. Sony'den edinmiş olduğu bilgilerin içerisinde bu cevabın da yer aldığı göz önünde bulundurulduğunda hesapların hemen kontrol edilebildiği anlaşılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber