Emniyet: Şişli olaylarında 6 polis memuru yaralandı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2011 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi kararını protesto amacıyla Şişli'de yapılan gösteride, emniyet güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırı sonucu 1 emniyet amiri, 1 komiser yardımcısı ve 6 polis memurunun yaralandığı ifade edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde Bağımsız Milletvekili olarak seçilen M. Hatip Dicle'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliğinin düşürülmesi kararını protesto amacıyla, 26.06.2011 günü saat14.00 sıralarında çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, aralarında İstanbul Bağımsız Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Levent Tüzel, Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve BDP İstanbul İl ve İlçe Yöneticilerinin bulunduğu PKK-KONGRAGEL terör örgütü ve terör örgütü elebaşısı lehine döviz ve pankart açan ve sloganlar atan yaklaşık bin 500 kişilik grup, ilimiz Şişli ilçesi Şişli Camii yanında bulunan alanda toplanmıştır. Burada emniyet yetkilileri tarafından, İstanbul Bağımsız Milletvekilleri ile defalarca yapılan görüşmelerde, 'Yapılmak istenilen yürüyüşün yasal olmadığı, grubun içerisinde yüzü kapalı, sırtlarındaki çantalarda taş ve molotofkokteylleri olan şahısların olduğu, grubun içerisinden yüzü kapalı bazı şahısların kaldırım taşlarını parçaladıklarını, bu yüzden grubun yürümesi halinde gruba hakim olamayacaklarını belirterek Şişli Camii'nin önündeki parkta basın açıklaması yaparak etkinliklerine son verilmesi' şeklinde uyarılarda bulunulduğu halde, yapılan uyarılara uyulmayarak, BDP yetkilileri tarafından yürüyüşün yapılacağı şeklinde anons yapılmıştır" denildi.

40 GÖZALTI

"Grubun başında bulunan İstanbul Bağımsız Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel'in, grubu yönlendirerek tahrik etmesi ve grubun bunun üzerine emniyet tedbiri alan Çevik Kuvvet Personeline doğru bariyer, taş, sopa, su ve soda şişeleri ile saldırmaları ve çevrede bulunan işyerleri ve araçlara zarar vermeleri üzerine, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kademeli olarak artan oranda müdahale edilmiştir" diye devam eden açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan müdahale üzerine grup içerisinden yüzü kapalı şahıslar ara sokaklara dağılmış, bu ara sokaklarda çevrede bulunan işyerleri ve araçlara zarar verilmiş ve emniyet görevlilerine karşı taş ve molotofkokteyli atılmaya devam edilmiştir. Bunun üzerine Çevik Kuvvet personeli tarafından eylemci gruba gaz bombası ile müdahale edilmiştir. Eylemciler tarafından, çevrede bulunan özel ve kamuya ait 100'e yakın işyeri ve araca zarar verilmiş, zarar veren grup arasından 8'si çocuk olmak üzere toplam 40 şahıs yasal işlemlerin yapılabilmesi için yakalanarak ilgili birimlere teslim edilmiştir. Olay çevresinde yapılan araştırma neticesinde atıma hazır 10 adet molotofkokteyli ve yakalanan şahısların elinde 1 bidon içerisinde yanıcı ve yakıcı madde ele geçirilmiştir. Yapılan eylemler kapsamında olay yerlerinde emniyet tedbiri alan emniyet güçlerine yapılan parça tesirli ses bombalı, havai fişekli, taş ve soda şişeli saldırılar neticesinde; 1 emniyet amiri, 1 komiser yardımcısı, 6 polis memuru yaralanarak, çevrede bulunan hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Yaralananlardan 3 kişinin tedavisi devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber