Hamileler, sıcaklarda yolculuk yaparken sık sık mola versin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2011 18:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Hava sıcaklıklarının artış gösterdiği bu günlerde anne adaylarının yolculuk yaparken iki saatte bir mola vermelerinin, anne ve bebeğin sağlığı açısından birçok faydası olduğu belirtildi. Uzun süre aynı pozisyonda oturmanın kan dolaşımını yavaşlatacağını, bel ağrısı ve yorgunluk vereceğini belirten uzmanlar, "Hamileler yolculukta iki saatte bir araçtan inip yürümesi ve dinlenmesi gerekiyor" uyarısında bulundu.Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hamilelikte yolculuğun riskli olabileceği için anne adaylarının özellikle son haftalarda uzun süreli yolculuklar konusunda hassas davranması gerektiği vurgulandı.

Özel otomobille yapılan uzun yolculuklarda hamilelerin sürekli aynı pozisyonda oturmasının yanlışlığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu durum hamilelerde kan dolaşımını yavaşlatıyor ve bel ağrısı ve aşırı yorgunluk haline yol açabiliyor. Molasız yolculukların annede kramplara neden olabileceğini unutmamak gerekir. Kan dolaşımının yavaşlaması, kramplar, nefeste düzensizlik bebeğe giden oksijen miktarını azaltacağı için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Anne adaylarının iki saatte bir mutlaka mola vermesi, araçtan inip yürüyerek kan dolaşımının hızlanmasını sağlamaları ve bir süre dinlenmeleri gerekir. Otomobil içindeyken hareketsiz kalmaktansa, arada bir ayakları oynatarak da yapılabilecek hafif egzersiz hareketleriyle kan dolaşımı normal seviyeye getirilebilir. Hamileliğin son haftalarında çıkılacak yolculuklarda muhtemel sağlık sorunlarına karşı güzergah üzerinde sağlık merkezlerinin telefon ve adresleri mutlaka alınmalıdır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber