Başbakan Erdoğan: Elektronik vatandaşlık kartı dağıtılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2011 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Hükümet programında vatandaşlara elektronik vatandaşlık kartı dağıtımı da var

Erdoğan tüm vatandaşlara Elektronik Vatandaşlık Kartı dağıtımı yapacaklarını belirterek, "Elektronik Vatandaşlık Kartı kamu hizmetlerinin sunumunda kimlik doğrulama işlemleri için kullanılacak, vatandaşlarımız kamu hizmetlerine 7 gün 24 saat evlerinden ve işyerlerinden ulaşabilecektir. Bu uygulama ile aynı zamanda kamu hizmetlerinde ve harcamalarında kimlik sahteciliğinden kaynaklanan usulsüzlüklerin de önüne geçeceğiz. Kamuda kağıtsız ofis dönemini başlatacak ve yazışmaların elektronik ortamda gerçekleştirilmesini yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet programında ekonomiye ilişkin elde edilen verileri ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeleri açıkladı. Erdoğan, ekonomide uygulanan politikalar sayesinde Türkiye ile AB arasında refah farkının azaldığını kaydederken, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi ve her işsize meslek danışmanı projelerini açıkladı.

Türkiye'nin ekonomi programının uluslararası bir başarı örneği haline geldiğini belirterek, ekonomi politikalarını etkili bir şekilde uygulamaya devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, güçlü bir ekonominin temelinde istikrar ve güven olduğuna vurgu yaparak, "Önümüzdeki dört yılı kapsayan bu hükümet programıyla 2023 hedeflerimizin temellerini atmış oluyoruz. Bu hedeflere ulaşmak yolunda uzun vadeli bir bakış açısıyla planlı ve programlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Yeni Bakanlar Kurulu yapılandırması içinde kurulan Kalkınma Bakanlığı'na değinen Erdoğan, ekonomi politikaları kapsamında yapılan çalışmaların planları ve yıllık programların Kalkınma Bakanlığı tarafından koordine edileceğini kaydetti. Erdoğan şöyle devam etti:

"2002'de en zengin yüzde 10'luk kesimin ortalama geliri en yoksul yüzde 10'luk kesimin gelirinin 18.3 katı iken, yoksul kesimin geliri daha fazla artarak 2009 yılında 13 katına gerilemiştir. Böylece, giderek daha adil bir gelir paylaşımı sağlanmıştır. Yeni hükümet dönemimizde de aynı yönde politikalarımızı sürdüreceğiz. Eğitim, sağlık ve sosyal koruma harcamalarının tamamını içeren sosyal harcamaların GSYH'ya oranı 2002 yılındaki yüzde 13.5 seviyesine çıkarılmıştır. Sosyal harcamaların genel devlet harcamaları içerisindeki payı da aynı dönemde yüzde 32'den yüzde 43'e yükseltilmiştir. Önümüzdeki dört yılı kapsayan bu hükümet programıyla 2023 hedeflerimizin temellerini atmış oluyoruz. Bu hedeflere ulaşmak yolunda uçun vadeli bir bakış açısıyla planlı ve programlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Hükümet programımızla ifade ettiğimiz politikaların eyleme dönüştürülmüş hali Yıllık Programlarımızda yer alacak ve bu sistem içerisinde düzenli olarak izlenecektir. Bu kapsamda hükümetimiz döneminde hazırlayacağımız 10. Kalkınma Planı, 2023 vizyonumuzda yer alan hedefledin gerçekleştirilmesine ayrı bir ivme kazandıracaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber