4000 sözleşmeli 'iş ve meslek danışmanı' alınacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2011 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan 61. Hükümet'in programını açıkladı. Yaptığı açıklamalarda işsizliğe büyük önem vereceklerini söyledi. Başbakan'ın konuşmasının satır başları şöyle

İstihdam konusunda da Türkiye'nin krizden en çabuk çıkan ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, 2008 yılından itibaren işsizlik verilerini anımsattı. 2011 yılı Mart ayı itibariyle işsizliğin bir önceki yıla oranla 2.9 puan azalarak 10.8'e düştüğünü hatırlatan Erdoğan işsizliğin kriz öncesi seviyelere çekildiğini söyledi. 2013 yılından itibaren her yıl 400 bin işsizin mesleki eğitim, toplum yararına çalışma ve staj programları gibi aktif piyasa programlarına katılacağını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

"Hükümet olarak ülkemizde işsizlik sorununun aynı zamanda bir mesleksizlik sorunu olduğundan hareketle işsizlerimize beceri kazandırmak amacıyla Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'ni başlattık. Kamu-özel sektör ve üniversite işbirliği ile beş yıl devam edecek olan bu proje ile her yıl 200 bin kişi olmak üzere toplam 1 milyon işsizimizi eğitimden geçirecek ve işe yerleştireceğiz. İşsizliği kalıcı bir şekilde çözmeyi amaçlayan, 22 adet somut hedef ile 102 politika ve tedbirden oluşan Ulusal İstihdam Stratejisi'ni kararlılıkla uygulayacağız. Stratejiyi dört politika ekseni üzerine inşa ettik. Bu eksenleri, eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi; işgücü piyasasının esnekleştirilmesi, kadınlar, gençler ve dezavantajlı grupların istihdamının arttırılması ve istihdam sosyal koruma ilişkisinin güçlendirilmesi olarak belirledik. Ayrıca istihdam mesleki eğitim ilişkisinin güçlendirilmesi eylem planını hazırladık ve uygulamaya başladık. İşgücü piyasamızın ihtiyaç duyduğu ulusal meslek standartlarının tamamını 2012 yılı sonuna kadar hazırlayacağız. Önümüzdeki dönemde, İŞKUR'a kayıtlı her işsizin bir 'iş ve meslek danışmanı' olacak ve işsizlerimize birebir hizmet verilecek. Mesleksiz tüm iş arayanlara mesleğe yönlendirme ve iş bulma hizmeti sunulacak. Ayrıca danışmanlar kişilerin mesleki ve kişisel özelliklerini dikkate alarak iş ortamına daha iyi uyum sağlamaları için yardımcı olacaklar. Bu amaçla İŞKUR 2011 yılında 2.000, 2012 yılında 2.000 olmak üzere toplam 4.000 sözleşmeli 'İş ve Meslek Danışmanı' istihdam edecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber