Meclis'in yeni Başkanvekilleri

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Temmuz 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yemin ve boykot krizinin gölgesinde Meclis Başkanvekilleri seçildi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam ve Kayseri Milletvekili Sadık Yakut ile MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, TBMM Başkanvekili oldu.

Meclis Genel Kurulu'nda Başbakan Erdoğan'ın Hükümet Programı'nı sunmasının ardından Meclis Başkanlık Divanı üyelikleri için seçim yapıldı. Sağlam, Yakut ve Akşener'in Meclis Başkanvekili seçildiği oturumda, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ve Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de 'Katip Üye' olarak belirlendi.

İdare Amirliklerine ise MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ve Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı seçildi. Oturum sonunda Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 61. Hükümet programını görüşmek üzere, 11 Temmuz Pazartesi günü saat 15.00'te toplantı çağrısı yaparak birleşimi kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber