Van'ın 2 ilçesi sele teslim: 4 ölü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2011 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özalp ve Çaldıran ilçelerinde 2 vatandaş yıldırım çarpması, 2 kişi ise sel sonucu hayatını kaybetti.

Dün yıldırım düşmesi sonucu Özalp ilçesi Hacıkışlak köyünde Ramazan Artok ile Çaldıran ilçesi Evciler köyünde 22 yaşındaki Esat Kemer ölmüş, İlhan Kemer ise yaralanmıştı.

Boğazkesen köyünde, sel sularına kapılarak kaybolan 65 yaşındaki Hamit Boyacı ile 14 yaşındaki Fırat Taylan'ın cesetleri de sabah saatlerinde köye bir kilometre uzakta bulundu.

Öte yandan sel sularının köye ulaşımı sağlayan köprüyü yıktığı Kırkçalı köyünde ise doğum sancıları tutan Muesser Ertürk, iş makinelerinin yardımı ile kurtarıldı.

Van Valiliği, Özalp ilçesi Savatlı, Boğazkesen, Hacıkışlak, Kırkçalı, Seydibey ve Kalecik, Çaldıran ilçesi Osmanlı, Hangediği, Evciler ve Sarıçimen köylerinin selden etkilendiğini açıkladı.

Açıklamada, şu bilgiler verildi: ''Köylerdeki tarım arazilerinde ve konutlarda maddi hasar meydana gelmiştir. İki ilçemizde meydana gelen sel ve yıldırım çarpması sonucu toplam 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesindeki arama kurtarma ekipleri ve hasar tespit ekipleri afet bölgelerine gönderilmiş olup İl Jandarma Komutanlığı, Tarım İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ekiplerince de geniş çaplı arama ve hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.''

Erzurum ve Erzincan...

Erzincan'da da aniden bastıran yağmur trafiği durma noktasına getirdi.

Yağış sonrası birçok evi su bastı.

Vatandaşlar, evlerde biriken suları kendi çabalarıyla boşaltmaya çalıştı.

Yağışlar Üzümlü ilçesinde, üzüm bağlarında hasara yol açtı.

Erzurum'un Oltu ilçesinde de sağanak yağış ve dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber