Erdoğan: Saldırı sıradan bir olay değil/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Temmuz 2011 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan KKTC'ye hareketi öncesi basın mensuplarına gündeme dair önemli açıklamalar yapıyor.

Erdoğan, KKTC ziyareti öncesinde havalimanında basın mensuplarına ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunduktan sonra gazetecilerin sorularına yanıt veriyor.

İşte Erdoğan'ın gazetecilerin sorularına verdiği cevaplardan satır başları:

Silvan'da 13 askerin şehit olmasıyla ilgili soruşturma

Tabi bu olay sıradan bir olay değil. Dolayısıyla güvenliğimizle alakalı 13 yavrumuzun şehit olduğu böyle bir olayın Genelkurmay tarafından inceleneceği gibi, bir de sivil iradenin bu şekilde bir inceleme yapması, en doğal en tabii bir yöntemdir. Toplumdaki halkımız arasındaki soru işaretlerine de cevap oluşturacak bir araştırmayı yapma kararı aldık. Talimatımızı verdik.

?Bunu yapan iyi niyet beklemesin? demiştiniz. Yöntem değişikliğinden kastınız nedir?

Bizim milli birlik ve kardeşlik projemiz 74 milyonadır. Bu 74 milyonun içerisinde sadece Kürt kökenli kardeşlerimi kapsamamaktadır. Bu kapsam çok geniştir.

Avrupa Birliği

Bize karşı yanlış yaptılar. Dürüst davranmadılar, bize karşı referandum yapılması hususunu dile getirdiler. Kuzey Kıbrıs'ta yüzde 65 evet, güneyde yüzde 75 çıktığı halde kalkmışlardır hayır diyenleri ödüllendirmişlerdir.

Şu anda müstakil bir Kıbrıs devleti diye bir şey yoktur. Kimse dünyayı hiç aldatmasın. Hele hele bizi hiç aldatmasın. Kimi aldatıyorsunuz? Güney Kıbrıs'a

Biz kesinlikle kendilerini tanımıyoruz, masaya oturma görüşme asla yapmayız. Zaten bunu da AB yetkililerinin bildiklerini zannediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber