Firari mahkum ağaç altında uyurken yakalandı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Temmuz 2011 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA Adliyesi'nin ocağında çaycılık yaparken firar eden hükümlü 29 yaşındaki Faik Çevik, ağaç altında uyuduğu sırada yakalandı. Firarından 18 saat sonra yakalanan Çevik, cezaevine teslim edildi.

Silahlı bir kavgaya karışan Faik Çevik, 3 yıl önce tartıştığı bir kişiyi tabancayla yaraladığı için yargılandı ve 'adam öldürmeye teşebbüsten' 9 yıl ağır hapis cezası aldı. Cezasını, Kürkçüler Cezave Tutukevi'nde çeken Çevik, adliyede iş ocağında çalışırken firar etti. Polis, İnfaz Koruma Memurları'nın ihbarı üzerine Faik Çevik'i aramaya başladı. Firarından yaklaşık 18 saat sonra Pınar Mahallesi'nde devriye gezen Güven Timi'ne bağlı motosikletli ekipler, boş bir tarlada ağacın altında uyuklayan Çevik'i fark etti. Ekipleri görünce kaçmaya çalışan Faik Çevik, kısa sürede yakalandı. Ailevi sorunlarından dolayı firar ettiğini söyleyen Çevik, gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki yakalama işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine teslim edilen Faik Çevik, 9 yıl olan ancak infaz yasasına göre 6 yılını cezaevinde geçireceği cezasının tamamını, firar edip infazını yaktığı için yatmak zorunda kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber