LYS, Türkiye birincisi Hakyemez: Sorular kolaydı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2011 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- LYS MF-3, MF-4 ve Y-MF-3 puan türlerinde 2011-LYS Türkiye birincisi olan Ankara Fen Lisesi öğrencisi Doğa Hakyemez, sınava canı nasıl istiyorsa öyle çalıştığını, sorular, özellikle matematik sorularının dershanede çözdüğünden bile daha kolay olduğunu söyledi.

Ailesiyle birlikte sınav sonuçlarını, son iki yıldır devam ettiği Zafer Dershanesinde bekleyen Doğa Hakyemez'e müjdeli haberi dershane müdürü Yıldırım Özyeğen verdi. Türkiye birincisi olduğu haberine fazla tepki göstermeyen Doğa'yı ilk olarak babası Yavuz ve annesi Aynur Hakyemez kutladı.

Dershanede düzenlenen basın toplantısında konuşan Doğa Hakyemez'in annesi Jeoloji Mühendisi Aynur Hakyemez, tek çocukları Doğa'nın, ilkokuldan bu yana başarılı bir öğrenci olduğunu, aldığı sonucun bu nedenle kendilerini şaşırtmadığını söyledi. Oğlunun çok uzun süreli çalışmadığını, kendisine yetecek kadar, kısa ve verimli çalıştığını anlatan Aynur Hakyemez, çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi. Aynur Hakyemez, ''Başarılarına alışkınız, yabancı değiliz. O yüzden bizi çok şaşırtmadı. Biz sadece koşulları hazırladık, çalışmasını kendisi planladı. Dershane ve okul dışında zaten bir şey kalmıyordu. Hatta sınavdan da 15 dakika erken çıktı'' dedi.

Bir soru üzerine YGS'deki şifre iddialarının kendisini hiç etkilemediğini belirten Hakyemez, ''Zaten birincilik planlamıyordum, bu iddiaların benim performansıma etkisi olmadı'' dedi. Küçüklüğünden bu yana elektrik elektronik mühendisi olmak istediğini dile getiren Hakyemez, hangi üniversiteyi seçeceğine ise henüz karar vermediğini belirtti.

Dershanedeki matematik öğretmeni Mehmet Özbek, Doğa'nın hem ders çalıştığını hem de sosyal bir öğrenci olduğunu söyledi. Sabahları dershaneyi birlikte açtıklarını, son günlerde özellikle deneme sınavlarına ağırlık verdiklerini anlatan Özbek, öğrencisiyle gurur duyduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber