Asgari adalet!

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 24 Temmuz 2011 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Trafik kazasında sakat kalan çocuğun ailesi dava açtı. Yerel mahkeme, 224 bin lira tazminatı onayladı. Ama Yargıtay, 'Bu çocuk okumazdı, asgari ücret alırdı' diyerek karara karşı çıktı.

Bir insanın değeri, mahalle ile ölçülür oldu! Kırıkkale'de yaşayan küçük Fatih, okula giderken Hüseyin A.'nın kullandığı otomobilin altında kaldı. Ağır yaralanan çocuk, bir daha ayağa kalkamadı. Artık, yüzde yüz sakattı!

KARNELERİNE BAKILDI

İşgücünü tamamen kaybeden Fatih'in ailesi de, Hüseyin A.'ya tazminat davası açtı. Aile, "Fatih, kaza geçirmeseydi üniversite okur, asgari ücretin en az 2.5 katı maaş alırdı" dedi. Maddi ve manevi olarak 272 bin 248 lira tazminat istedi. Davaya bakan Kırıkkale 2'nci Asliye Mahkemesi de, Fatih'in yaşamını araştırdı. Okuldan karneleri istendi. Fatih'in başarılı olduğu görüldü. Bunun üzerine mahkeme, Fatih'in okuyabileceğini, sonra da işe başlayabileceğini değerlendirdi. "Aileye, 224 bin 248 lira tazminat ödenmeli" dedi.

EKONOMİK KOŞULLAR!

Fakat sürücü A., temyize gitti. Dosya Yargıtay 17'nci Hukuk Dairesi'ne geldi. Ama Yargıtay, Fatih'in okul başarısı kadar sosyal koşullarının da değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Ve "Fatih'in oturduğu mahalleye ve maddi şartlarına bakılırsa üniversite okuyacağı ve sonrasında asgari ücretten fazla alacağı ihtimali yüksek değildir" diyerek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber