Gelirler Kontrolörleri Derneği'nden açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Temmuz 2011 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelirler Kontrolörleri Derneği, vergi denetimine ilişkin yapılan yeni düzenlemenin Türkiye için faydalı olmasını umut ettiklerini bildirdi.

Derneğin yaptığı açıklamada; Vatanı ve milleti uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır ve milletimize başsağlığı dileriz.

10.07.2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 646 sayılı ?Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının Kurulması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname?yle; Gelirler Kontrolörleri Başkanlığında bulunan mevcut ?Gelirler Başkontrolörleri / Gelirler Kontrolörleri /Stajyer Gelirler Kontrolörleri? yeni kurulan Vergi Denetim Kurulu bünyesinde ?Vergi Başmüfettişi / Vergi Müfettişi / Vergi Müfettiş Yardımcısı? olarak görev ve hizmetlerini sürdüreceklerdir.

1936 yılından bugüne kadar 75 yıldır Maliye Bakanlığının merkez denetim elemanı olan Gelirler Kontrolörleri; milletimiz adına Hazinenin hakkını korurken mükellef haklarını da gözeterek kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde; vergi incelemesinden vergi dairelerinin teftişine, kamu görevlilerinin soruşturmalarından suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesine ilişkin suç ve suçlularla mücadeleye, Maliye Bakanlığı personelinin eğitiminden üniversitelerde gençlerin eğitimine kadar çok geniş bir yelpazede; hayatlarını, zamanlarını, enerjilerini, bilgi birikimlerini, tecrübelerini her zaman kamu hizmeti bilinci içerisinde kamu yararını gözeterek büyük bir hassasiyet, titizlik ve tarafsızlık içersinde milletimizin hizmetine sunmuşlardır.

Gelirler Kontrolörleri; 75 yıllık tarihleri boyunca Anayasa ve Kanunların verdiği yetkileri kullanırken; her konuda her zaman Millet, Ülke ve Devlet menfaatlerini her şeyin üstünde tutarak mesleki taassuba pirim vermemiş, hiçbir kimseyi ve hiçbir kurumu kendisinden küçük veya değersiz görmemiş, her zaman diyaloğa ve değişime açık, meslek ahlakı değerlerine önem vermiş ve hukuka uygun hareket etme çabası içinde olmuşlardır. Bu amaca yönelik olarak vergi denetiminin etkin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde sağlıklı olarak yürütülmesi için tarihleri boyunca daima gayret göstermişler ve bu gayrete, 2005 yılında gündeme gelen Gelir İdaresi ve vergi denetiminin yeniden yapılanmasında milletimiz şahit olmuştur. Gelir İdaresinin yapılanması sonucunda ortaya çıkan olumsuzluklara rağmen yaptıkları etkili ve verimli vergi incelemeleriyle kamuoyunda adlarından sıkça bahsettirmişler ve vergi incelemelerinin caydırıcılık ve eğiticilik yönünü en iyi şekilde sergilemişlerdir.

Vergi Denetiminin yapılanmasını önemsiyor, vergi denetimine ilişkin yapılan yeni düzenlemenin ülkemiz için faydalı olmasını umut ediyoruz. Bugüne kadar gösterdiğimiz gayret ve yaptığımız hizmetlerin takdirini, bunu en iyi değerlendirecek merci olan milletimize bırakıyoruz.

Gelirler Kontrolörleri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bilgi ve tecrübelerini Devlet ve Milletinin refahı ve mutluluğu için kullanmaya ve çalışmaya var gücüyle devam edecek, samimi niyetleriyle ülkeye hizmet eden herkese bütün çabasıyla destek verecektir.

75 yıllık süreçte Gelirler Kontrolörü unvanı alarak ülkesine ve milletine fedakarca hizmet eden tüm meslektaşarımıza şükran ve sagılarımızı sunar; vefat etmiş olanlara rahmet, hayatta olanlara sağlık ve mutluluk, yeni yapıda görevlerini sürdüreceklere ise üstün başarılar dileriz" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber