Migren ve bel ağrılarına ?Nöral terapi' ile çözüm

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Temmuz 2011 08:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Hücrelerin kanlanmasını sağlayarak o bölgede iyileşme sağlayan nöral terapi, diz, sırt, bel, migren, boyun ağrılarının yanı sıra varis, bağırsak ve lenf dolaşımını tedavi ediyor.

MODERN tıbbın temellerine dayanan tek başına ya da diğer tedavi metotlarıyla birlikte uygulanabilen nöral terapi, hücrelerdeki azalmış olan potansiyel normale çıkarılarak, sinirlerin ve damarların tekrar normal fonksiyonlarını kazanmasını sağlıyor. Uzmanlar, nöralterapi ile hücrelerin organların tekrar kanlamasını sağlayarak o bölgede iyileşmenin sağlandığını belirtiyor. yaşamak için gerekli tüm fonskiyonların denge içinde çalışmasının sinir sisteminin sağladığını anlatan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Zeliha Kaya, ?Vücudumuzun sinir sistemini uç uca eklediğiniz zaman yaklaşık 400-500 bin km'lik bir kablo oluşur. Yani dünyanın çevresini yaklaşık 12 defa dolaşacak kadar uzun'' açıklamasını yaptı.

Faydası çok yan etkisi yok

Kaya, ?Vücudun kapasitesini aşan uyarı gelirse vücut bununla baş edemez ve hücrelerin işlevlerinde aksama gerçekleşir. Nöralterapide öncelikle sinir sistemindeki aşırı yüklenme tespit ediliyor. Hücredeki bu azalmış olan potansiyeli normale çıkararak sinirlerin ve damarların tekrar normal fonksiyonlarını kazanmasını sağlanıyor. Nöral terapi damar paketinin yüzeyselleştiği bölgelerde cilt altına yapılıyor. Lokal anestezik madde, vücudun belirli bölgelerine veya noktalarına uygulanarak düzenleyici bir uyarı veriliyor.Uygulamanın yan etkisi yok? dedi.

Hangi hastalıkları tedavi ediyor

Nöral terapi pek çok hastalığın tedavisinde olumlu etkiye sahip. Kaya hastalıkları şöyle sıralıyor: Boyun ağrısı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi Sırt, baş ve bel ağrısı, bel fıtığı, migren, kalça, diz ağrıları, spor yaralanmaları, omuz, dirsek, elbileği ağrıları, sinir sıkışmaları, varis, kırık komplikasyonları, lenf dolaşım bozukluğu, bağırsak rahatsızlıkları, hormonal dengesizlikler, huzursuz bacak sendromu, depresyon, fibromyalji sendromu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber