Kiracısını tehdit eden ev sahibine 2 ay hapis cezası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2011 11:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kocaeli'nde 'Ankara'da tanıdıklarım var' diyerek önce tehdit, ardından hakaretle bir kamu kuruluşuna kiraladığı dairesinin sözleşmesini, kira bedelini yüzde 40 artırarak uzatmaya çalışan bir kişi, 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmit'te şubesi bulunan bir kamu kuruluşuna, 2009 yılında dairesini iş yeri olarak kiralayan Sedat Sapmaz, 5 Eylül 2010'da süresi dolacak olan dairesinin sözleşmesini uzatmak için söz konusu kamu kuruluşunun müdürü F.T.'yi, 3 Ağustos 2010'da ziyaret etti. Kirayı 1059 TL'den 1400 TL'ye çıkartma talebinde bulunan ve TEFE, TÜFE oranlarını kabul etmeyen Sapmaz, F.T.'nin buna karşı çıkması üzerine, ''Ankara'da tanıdıklarım var. İstersem dairemi tutmak zorunda kalırsın. Bunu da yapacağım.'' diye tehdit etti.

F.T.'nin kira artırımında makul davranması gerektiğini, istediklerinin yasalara aykırı olduğunu belirtmesi üzerine Sapmaz, ''Ben anlamam. TEFE, TÜFE'yi kabul etmem. Bir yıllık kontrat yaparım. Her seferinde de pazarlıkla o yılın kirasını belirleyeceğiz. Ayrıca, sana mı kaldı tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak. Sizinle hesabım bitmedi. Pişman edeceğim.'' dediği öğrenildi.

Daha sonra Sapmaz'ın, telefon açarak tehdit ve hakaretlerini sürdürmesi üzerine kamu kuruluşunun Kocaeli Müdürü F.T., Sapmaz'dan şikayetçi oldu ve Kocaeli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde Sapmaz hakkında hakaret ve tehditten dava açıldı.

Bu sırada F.T., Sapmaz'a 2 kez telefon açarak sözleşme süresinin dolacağı 5 Eylül 2010'dan önce dairenin boşaltılacağını bildirdi ve 3-4 Eylül 2010 tarihinde de daireyi boşaltarak, kamu kuruluşunun bürosunu çok daha merkezi yerde 800 TL'ye kiralanan büroya taşıdı.

Ancak Sapmaz, bu defa da 3 yıl önce kamu kuruluşunca bakım-onarım ile badana-boyası yapılan dairenin yeniden bakımdan geçirilmesini, dairedeki 3 odaya halı döşenmesini istedi.

Kamu kuruluşunun dairede bakım onarım, badana-boya yapması ve 3 odaya halı döşemesine rağmen Sapmaz, bu kez de dairenin boşaltılacağının kendisine bildirilmediğini öne sürerek, 1 yıllık kira talebinde bulundu ve dava açtı.

Bu arada, F.T.'nin şikayeti üzerine açılan ceza davasında ise hakim, Sapmaz'ı, ''hakaret etmek'' suçundan önce 2 ay hapis cezasına çarptırdı, ardından cezayı toplam 2 bin 600 TL paraya çevirdi ve Sapmaz'ın 5 yıl adli denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber