Lisede faciaya ramak kaldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Temmuz 2011 12:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İZMİR'in Urla İlçesi'ndeki Çok Programlı Lise'de stajlarını yapan üç öğrencinin kağıtları tutuşturmalarının ardından, içerisinde yanıcı madde bulunun bidonlar alev aldı ve küçük çaplı patlama meydana geldi. Güçlükle söndürülen yangın sonrasında yaralanan öğreniler Umut Can Özbay, Gökhan Çalık ve Ozan Akçe hastanede tedavi altına alındı.

Geçen salı günü öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Çok Programlı Lise'de Makine Onarım Bölümü öğrencileri, yaz dönemi için staj yapacak kurum bulamayınca okullarında kaldı. Burada depoda görev alan 4'üncü sınıf öğrencileri, Umut Can Özbay, Gökhan Çalık ve Ozan Akçe, depodaki ranzaları biraraya getirip düzenledikten sonra dinlenmeye başladı.

KÜÇÜK ÇAPLI PATLAMA MEYDANA GELDİ

Bir süre sonrada öğrencilerin ferforjeden yapılmış şamdan içerisinde tutuşturdukları gazete kağıtlarından çıkan alevler yakındaki bidonlara sıçradı. İçerisinde yanıcı madde bulunan bidonların alev almasının ardından küçük çaplı da patlama meydana geldi. Olayı farkeden görevlilerin ihbarıyla okula giden itfaiye ekipleri, yangını diğer birimlere sıçramadan güçlükle kontrol altına aldı.

Alev topunun arasından kendilerini dışarıya atan öğrencilerin vücutlarının çeşitli yerleri yandı. Öğrencilerden Umut Can Özbay ve Ozan Akçe, Urla Devlet Hastanesi'ne, durumu biraz daha ciddi olan Gökhan Çalık ise İzmir Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı öğrencilerden Umut Can Özbay, tedavisinin ardından taburcu edildi. Diğer iki öğrencinin tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın da devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber