İşçi alımlarında, il bazlı alım ve deneyim sıkıntısı...

Bilindiği üzere İŞKUR tarafından yürütülen işçi alımlar, bir süre önce il bazında sınırlaması getirilmişti. Bu uygulamanın Türkiye gerçeklerine ne kadar uygun olduğu, kamusal yarar taşıyıp taşımadığı gibi bir çok soruya bugüne kadar yanıt verilememiştir. İl bazlı alımın yararlı olup olmadığı akademisyenler tarafından araştırılmalı ve İŞKUR'a yol gösterilmelidir. Bu sorun yetmezmiş gibi bir süredir işçi alımlarında deneyim şartı konulmaya başlanmıştır. Bu deneyim şartları kişilere özel ilanlara neden olmakta olup, örnek olması açısından bir ziyaretçizin BİMER'e gönderdiği şikayet dilekçesini yayımlıyoruz....

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2011 23:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Slm memurlar.net...

Kamuya alınan işçi alımlarında bölgesel alım yapılıyor. Buda yetmezmiş gibi şimdide tecrübe şartı koşulmaya başlandı.

İşkurda nihai listeleri incelerseniz 60-65 puanla kadrolu işlere elaman alındığını görürsünüz. Ben ise 79 puan almama rağmen yaşadığım şehir BURDUR olması dolayısıyla hiçbir kuruma başvuru dahi yapamıyorum. Çünkü bu memleketin her yeri aynı düzeyde gelişmemiş ki. Hiç bir devlet sektörü yok burda.

Puanım memurluk için yetmiyor. Bari işçi olalım diyorum ama ben ve benim gibi yüksek puanlı kişilerin hakkı gasp edilerek torpili olan kişilere 60-65 puanla kadro veriliyor.

Bu mağduriyetimizin ve adaletsizliğin giderilmesi için kamuya alınan işçi alımlarının eskisi gibi türkiye geneli olmasını ve tecrübe istense bile özel sektördeki tecrübelerin de kabul edilmesi için bir çalışma yapmak dikkatleri bu yöne çekmek için yardımlarınızı bekliyorz.

Mail ile gönderilen yukarıdaki ileti içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber