Bakan Dinçer, yönetici atamayı neden imzalamıyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atanma ve Yer Değiştirmelerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılması gerek mahkeme kararları gerekse uygulamada çıkan sorunlar nedeniyle zorunlu hale gelmişti.

Bu konuda sendikalardan görüşler alındı, toplantılar yapıldı ve taslak son haline getirildi. Bakan Sayın DİNÇER atanmadan önce son şekli verilen taslak DPB'ye gönderilmiş buradan gelen olumlu görüşten sonra makam imzasına sunulacakken bakan değişimi söz konusu olmuştu. Yani bakanın imzasına hazır durumda taslak?

Yönetmelik aksayan yönleri de olsa yürürlükte. Valilikler nasıl tavır alacaklarını şaşırmış durumdalar. Yönetmeliğin emrini yerine getirip uygulama yapan da var yapmayıp bekleyen de.

Bu bekleyiş doğru mu? Bu bekleyiş nereye kadar? Yeni bakan bu yönetmelikle ilgili bir tasarruf kullanacaksa (takdiridir karışamayız?) valiliklere talimat verip durun bekleyin demelidir. Eğer kullanmayacaksa bir an önce imzayı atmalı ve yönetmelik değişikliği yayımlanmalıdır.

Aksi halde bir çok karışıklık, haksızlık söz konusu olacaktır.

Nasıl mı?

Örneğin; Anadolu Liseleri ile ilgili mahkeme kararı nedeniyle bu okullara yapılacak atamalar ikinci bir emre kadar bakanlık emriyle durdurulmuştu.

Ankara Zorunlu yerdeğiştirme duyurusuna çıktı ve;

Bu konuda ne yapacağını bilemeyen valilikler geçici çözümü duyurusunda;

?Buna göre; Anadolu Lisesi Müdürü olup, zorunlu yer değiştirmeye tabi okul müdürleri istekleri dahilinde ilan edilen okullara müracaatta bulunabilecek, istekte bulunmadıkları taktirde, yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesi durumunda bu okul müdürlerine ilişkin zorunlu yer değiştirme işlemi yapılacaktır.?

Milli Eğitim Bakanlığı gibi büyük bir bakanlığın böyle keyfi bir uygulama yapması söz konusu olabilir mi? İnsanları şanslarına terk ederek, adeta kumar oynatabilir mi?

Şöyle diyelim:

1- A Lisesi (Genel Lise) müdürü çok yüksek puana sahip ve Anadolu Liseleri de duyurulsa atanabilecek durumda. İlgili Anadolu Lisesi müdürü ben istemiyorum yönetmeliği bekleyeceğim dediğinde A lisesi müdürünün bu okula geçişi engellenmiş olacaktır.

2- Anadolu Lisesi müdürleri doğal olarak talepte bulunmayacaklardır. Bu müdürlere yönetmelik çıktıktan sonra zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulurlarsa ortada sadece Anadolu Lisesi müdürlükleri kalacağından A Anadolu Lisesi Müdürü B Anadolu Lisesine, C Anadolu Lisesi müdürü B Anadolu Lisesine atanacaklardır.

3- Yönetmelikte tüm münhal kurumların duyurulması hükmü varken Anadolu Liselerini ayrı tutmak hukuka aykırı olacaktır.

Bu benzeri bir çok haksızlığı doğuracak uygulamayan son verilmeli ve ya yönetmelik bir an önce yayımlanmalı yada bakan bir genelge yayımlayarak bu işe bir çeki düzen vermelidir.

Aksi kaos, karmaşa, haksızlık ve güvensizlik doğuracaktır?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber