Gazi Üniversitesi sözleşmeli alımındaki hatayı düzeltti

Dün yayınlamış olduğumuz haberde, sözleşmeli personel alımında KPSS-B puanlarının kullanılması gerektiğini belirtmiştik. 2011 KPSS sınavı ise bir B grubu sınavı değildir. 2011 KPSS sınav sonuçlarının sadece öğretmenlik atamaları ile müfettiş ve uzman yardımcısı alımlarında kullanılabileceği sınav kılavuzunda açık olarak yer almaktadır. Ancak Gazi Üniversitesi, lisans mezunu hemşire alırken 2011 KPSS sonuçlarını esas alan bir ilan yayımlamıştı. Üniversite yönetimi, memurlar.net'in uyarısı üzerine, gerekli değişikliği yaptı ve 2010 KPSS sınav puanlarının esas alınacağını belirten ibareyi ilan metninde koydu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2011 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir kez daha belirtmenin yararlı olacağını düşünüyoruz.

1- 2011 KPSS sonuçları sadece öğretmenlik alımları ile müfettiş ve uzman yardımcısı alımlarını ifade eden KPSS-A grubu alımlarında kullanılabilir. Bu durum sınav kılavuzunda açık olarak yazmaktadır.

2- 2010 KPSS sınavı, B Grubu bir sınavdır ve bu sınav sonuçları, 2012 yılında yapılacak KPSS sınavlarına kadar yapılacak tüm memur alımlarında, tek geçerli kabul edilecek sınavdır.

Mühendis, memur, VHKİ, zabıt katibi, işçi alımı, itfaiyeci, sözleşmeli personel alımı gibi tüm alımlarda sadece 2010 KPSS sınav sonuçlarının kabul edilmesi gerekmektedir. Sadece öğretmenlik atamaları ile KPSS-A grubu kadrolara yapılacak alımlarda (müfettiş, uzman ve denetmen yard.), 2010 ve 2011 KPSS'den hangisi yüksekse o puan kullanılacaktır.

Gazi Üniversitesi yönetimi, geçtiğimiz Cuma günü lisans mezunu sözleşmeli hemşire almak için ilana çıkmıştı. Ancak bu alımda 2011 KPSS'nin esas alınacağı sınav ilanına yazılmıştı. Memurlar.net'in uyarısı üzerine, üniversite yönetimi sehven hata yaptığını belirterek, söz konusu sınav ilanı düzeltilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber