MEB'den, okullara bağışlar konusunda geri adım mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2011 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan DİNÇER yayımladığı 2011/40 nolu genelgede hiçbir veliden bağış talep dahi edilmeyeceğini emretmişti. Anayasanın 42. maddesinde de belirtildiği gibi kimsenin eğitim hakkından yoksun bırakılamayacağı, devlet okullarında parasız olduğu hatırlatılmıştı.

Bu konuda büyük bir kararlılık beklenirken yani okullardan para işinin kaldırılması beklenirken bugün medyaya yansıyan haberlerden işin iç yüzünün böyle olmadığı, bağışlar konusunun eski tas eski hamam misali devam edeceği görüldü.

Bakan DİNÇER;

?Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde özel bir ekip kurduk. Kayıt parası alındığı iddiasına konu olan okulları tek tek tarıyoruz. Yapılan ihbarı anında değerlendirip, o okulda denetim yapıyoruz. Eğer zorla kayıt parası alan bir okul tespit edersek, okul müdürleri hakkında inceleme başlatacağız. Gerekirse, soruşturma açacağız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir çağrı merkezi var. Bunu daha aktif hale getireceğiz. Vatandaşlar, 444 83 83 numaralı telefona bu konudaki şikayetlerini bildirebilirler?

açıklamasını yapmıştır. Yani genelgede talep dahi edilmemesi emredildiği halde açıklamada zorla alınması ile ilgili açıklama yapılmıştır. Bakan Dinçer'in Genelgede talep dahi edilmemesi belirtilen bağış konusu zorlamaya dönüşmüştür. Bu dönüşüm tüm eğitim camiası ve veliler tarafından üzüntü ile karşılanacaktır.

Okullarımızın tüm ihtiyaçlarının devlet eliyle karşılanması ve okullarımızın para tuzağı, velilerin ise para kaynağı olarak görülmeyeceği günlerin gelmesi ümidiyle?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber