Kadroya geçen Targel personelinin köy sıkıntısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında çalışan sözleşmeli pesonel 2 Ağustos 2011 tarihinde alınan Olur ile kadroya geçti. Kadroya geçme yazıları illere gönderildi. Ancak, kadroya geçen personelin en büyük umutlarından birisi ilçelerde yaşamak idi. Bu konuda, diğer memurlar ile aynı haklara sahip olmak istiyorlardı. Ancak, Bakanlıktan bu konuda mutlu bir haber gelmedi. Bakanlığın yayımladığı yazıda yer alan "sözleşmesinin vizeli olduğu yerler" ibaresi gereğince, kadroya geçen sözleşmeli personel köylerde çalışmaya devam edecek. Daha önce bazı sendikalar tarafından yayımlanan araştırma raporlarında da yer aldığı üzere, köyde ikamet etme zorunluluğu, personeli mağdur etmektedir. Bu konunun da biran önce çözüme kavuşturulması uygun olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2011 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞTE MEMURLAR.NET ÜYELERİNDEN GELEN TALEPLERDEN BİRİ

Bilindiği üzere 04.06.2011 tarihli 632 sayılı khk ile sözleşmeli personelin kadroya geçiş işlemleri başlatılmıştır.

Buna göre Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının TARGEL projesi kapsamındaki personelde kadroya geçirilmiştir.Bakanlığın en küçük taşra teşkilatı ilçe müdürlükleri olmasına rağmen bizlerin ataması, köye yapılmıştır.

Sözleşmeli çalışırken büyük öz veride bulunarak ofisimizin kira bedelini kışın yakacak kömürü, elektirik ve su faturasını bize bağlı bulunan diğer köylere hizmet götürmek için kiraladığımız araçların ücretlerini kendi cebimizden veriyorduk. İlçe merkezinde kadrolu olarak çalışan arkadaşlarımız devlete ait hertürlü imkandan yararlanır iken (ofis, bilgisayar, kırtasiye malzemesi, hizmet aracı, ısınma ve aydınlanma vs.) bizler bu imkanların hiçbirinden yararlanamıyoruz.

Anayasanın eşitlik ilkesine göre ilçe merkezinde çalışan 657 ye tabi 4/a kadrolu arkadaşlarla herhangi bir farkımız olmamasına rağmen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bizlere 2. sınıf vatandaş muamelesi yapmasına bir anlam verememekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının köylerde birimleri olmasına rağmen Bakanlığımızın böyle bir teşkilatlanması söz konusu değildir. Mevcut şartlarda il ve ilçe teşkilatında çalışan personele sağlanan haklar bizlere nasıl sağlanacaktır.

Bu durumun en kısa zamanda düzeltilmesini istiyoruz.gereğini arz ederiz

TARKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber