MEB , özür grubu nakillerinde, araştırmaya fırsat tanımıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2011 01:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özür grubu atamalarındaki mağduriyet..

Bilindiği gibi MEB Şubat 2011 de ilk kez özür grubu atamalarında yeni bir yönteme gitmiş ve özür grubu atamalarını 2 aşamalı olarak yapmaya başlamıştır. 1.aşamada sadece başvurular kabul edilmekte hemen akabindeki 2.aşamada ise kurum tercihleri yapılmaktadır. MEB in bunu yapmasındaki amacı özrü olan öğretmenleri ilk aşamada belirleyip tercih aşamasında özrü bulunan öğretmenlerin kurumlarını da atamaya şartlı olarak açmaktır. Aslına bakıldığında eski sisteme oranla daha güzel bir uygulamadır. Çünkü bu şekilde ataması yapılan öğretmenin ayrıldığı kuruma hemen tekrar yeni bir atama yapılabilme imkanı doğmaktadır.

Fakat burada bazı sıkıntılar yaşanmıyor değil. Birincisi tercih süresinin çok kısa tutulması (5 gün) 1. aşamada 15 güne yakın bir süre veren MEB en çok süre ihtiyacı olan ikinci aşamada neden 5 gün vermektedir anlaşılması mümkün değildir.

Burada büyük bir sıkıntı varken diğer bir sıkıntı da bunun tuzu biberi olmaktadır ki bu da MEB'in tercih edilecek kurumları erkenden yayınlamamasıdır. Madem ki ikinci aşamada sadece 5 günlük süre veriliyor en azından tercih aşamasında açılacak olan okulların listesi daha erken verilseydi hiç olmazsa özellikle de özrü Büyükşehirlerde olanlar için bir araştırma fırsatı olabilirdi. Ama şimdi? 8 Ağustos Pazartesi günü ikinci aşama başvuruları başlayacak olmasına rağmen halen okulların listesi verilmemiştir. Bu durum da az önce de belirttiğim gibi özellikle özrü Büyükşehirlerde olanlar için çok büyük bir mağduriyete sebebiyet vermektedir. Çünkü bu öğretmenler açılan okulları belki de hiç araştırmadan rasgele yazacak ve atandığında çok büyük hayal kırıklığı ve başka sıkıntıları çekmek durumunda kalabilecektir.

Bu sıkıntıların ve mağduriyetin giderilmesi adına MEB'in bir an önce tercih edilecek kurum listesini yayımlanmasını istiyoruz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber