Okul müdürleri hırsız, arsız, yalancı değil

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2011 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her gün başka bir haber. Her gün açıklamalar. İşin çivisi çıktı artık. Önce bakan genelge yayınladı ve veliden para talep dahi etmeyeceksiniz dedi. Tamam kabul dedik. Çok da sevindik bakan formülü buldu okulların ihtiyaçlarını devlet karşılayacak diye düşündük.

Aradan 3-5 gün geçti kayıt parası alınıyor furyaları kopmaya başladı derken bakandan özel ekip kurduk zorla alanı yakacağız benzeri konuşmalar...

Burada anladık ki bakanın genelgede yazdığı gibi talep etmek suç değil zorla almak suç?

Bu da güzel ama gönlünden geçerek olan da olmayan da vermiyor ne yapsın okul müdürü? Seneyi nasıl çıkaracak? Ne yaptı müdür: istemek zorunda kaldı, istedi, azıcık da zorladı?

Veli gönlünden geçerek vermiyor çünkü inanmıyor okulun ihtiyacı olduğuna.

Okul müdürü mü inandıramıyor yada okul müdürü mü çalıp çırpıyor da inanmıyor. Yetkililer her zaman ihtiyacınızı anlatın onları ikna edin alın diye yönlendirdi yıllarca müdürleri, aile birliklerini,

Veli neden inanmıyor biliyor musunuz? Yetkililer okul müdürüne farklı konuşup basında kamuoyuna alınmayacak dedikleri için inanmıyor. Bakan bilmiyor mu ihtiyacı ki alınmasın diyor. Alınmasın diyorsa bir bildiği vardır verir devlet diyor vatandaş?

İşte bu yüzden vatandaş müdür kendine istiyor sanıyor bu parayı. Siz neyi anlatacaksınız vatandaşa. Allah aşkına bir tarafta koskoca bakan, başbakan diğer tarafta bir okul müdürü hangisine inanır vatandaş sizce? Bence büyük çoğunluğu bakana, başbakana, az bir kısmı müdüre kalan kısmı de işine gelene yani para vermeyin diyene.

Veli bir de üstüne; ?kitabı bile bedava veren devlet hizmetli mi vermeyecek? Temizlik malzemesi mi vermeyecek?? diyor ve bıyık altından gülerek sen kimi kandırıyorsun diyor içinden.

Hırsız olduk, arsız olduk, yalancı olduk birilerinin sayesinde. Kimin sayesinde mi? Delikanlı gibi çıkıp ?biz okullara yetişemiyoruz, vatandaş imkanı ölçüsünde okula yardım etmediği sürece okullar dönemez? diyemeyenlerin. Bunu da geçtik en azından ?okullarımızın ihtiyaçları velilerce karşılanıyor yıllardır, teşekkür eder devamını dileriz? denilsin. Bunu da koyduk bir kenara bari alınmayacak, verilmeyecek, istenmeyecek, isteyen yanacak denilmesin?

Yanmaktan korkan yok emin olun? Altı üstü müdürlük gider. Öğretmenliğimizi de elimizden alacak değiller ya... Müdürlük gitsin gitmesine de biz gidince ne olacak çözümlenecek mi her şey? İnsan diyor tek kuruş isteme kayıtta da yıl içinde de?

Ne olur? Okulu affedersiniz pislik götürür affedersiniz? Bu kez beceriksiz olan siz olursunuz çünkü toplayıp bu işi yapanlar olacak. Vatandaş onu örnek gösterecek?

Allah aşkına neden yıllardır bir bakan, bir yetkili bunu açık açık söyleyemiyor? O kadar mı kıymetli koltuklar? Neden insanlar töhmet altında bırakılıyor? Sanki müdürler para toplamaya hevesmiş gibi davranılıyor. Sanki müdür kendisi için topluyor diye imaj veriliyor.

Sendikalardan bile ses yok? Bakan sen ne diyorsun? Müdürleri neden tehdit ediyorsun? Müdürü tehdit ederken okullara neden ödenek göndermiyorsun? Müdürler arsız mı? Hırsız mı? Yalancı mı? Diye sorumuyorlar. Yada bakandan; ?ben yollayacağım ödeneği bırakın bitirin kayıt parasını bağışı?? açıklaması yapmasını neden istemiyorlar?

Bilsem ki peşimden 10-20?50-100? müdür gelecek ilk yazan ben olacağım istifa dilekçesini?

Belki o zaman anlar toplum işin gerçeğini amirlerimiz anya ile Konya'yı ?

Saygılarımla?

[email protected]

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber