İl içinde, eş durumu tayini çıkmayan öğretmenler, ek atama istiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2011 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı forumdan alınmıştır.

ÖĞRETMENLERİMİZİN SIKINTISI NEDİR.

İl içi özür durumu atamalarda ilçe emri verilmemektedir. Öğretmen özür durumu başvurusunu yapar hizmet puanı yettiği takdirde özrünün bulunduğu ilçeye gidebilir yoksa gidemez. Öncelikle özür durumundan il içi emri verilmelidir.

Yada İl MEM'lere il içi özür durumu devam edenlerin durumlarını incelemek üzere bir yazı yazılabilir. En azından eşinin bulunduğu ilçeye dahada yakınlaşmasını sağlayabilir. Çoğu öğretmenimiz günlük 100, 150-250 km yol yapmaktadır.

İllere kendi içerisinde durum değerlendirmesi yap demelerinin sebebi ise şudur.

Örnekle anlatalım. Eşi Konya Merkez ve kendisi Ankara'da olan iki kişi evlendiği takdirde ve Konya'da yaama kararı aldıklarını düşünelim.

Mayıs ayında eğer Ankara 'da ki eş eğer il dışı döneminde tayin hakkı var ise ve açılan kurumlar, hadim(merkeze 130 km) ,Kulu (155 km) ,Cihanbeyli(90 km) , merkez( açıldı ama puanı yetmedi) buraları istemek zorundadır. Çünkü Özür Durumu kılavuzunun son paragrafında aşağıdaki ibare yer almaktadır.

Öğretmenlerden;

-Her ikisi de öğretmen olan eşlerden ?isteğe bağlı yer değiştirme dönemi?nde, yer değiştirme şartlarını taşıdıkları hâlde, yer değiştirmek için başvuruda bulunmayan eş ,

Eş durumundan, yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır.

Öğretmenim mecbur bu kurumları isteyecek ve gelecek Kulu ilçesi. Merkeze 155 km . günlük gel git yapsa 300 km yol yapacak. Eşinden ayrı kalmak istemeyecek belki buna katlanacak. Eğer bu kişinin branşı sınıf Öğretmenliği ise Merkeze belki 5-10 sene gelemeyecek. Bu şekilde olan gününü yollarda geçiren çok öğretmenimiz vardır. İsterseniz bi araştırılsın.

Öğretmenimizin özür durumu atamalarında merkez dolu olduğu için tayini çıkmayacak. Ne zamana kadar Kulu'da kalacak. Hizmet puanı yetinceye kadar.

Peki 30-40 km uzakta bir ilçede kurum boşalsa dahi buraya gelemeyecek özür atamasından. Özür atamalarında ilk aşamada eşin çalıştığı ilçe sisteme seçilmekte ikinci aşamada sistem sadece eşinin bulunduğu ilçeyi yazmasını kabul etmektedir..Öğretmenimiz yakındaki İlçeleri de İsteyemiyecektir .

Peki Ne yapılmalı. Milli Eğitim Müdürlükleri' ne acilen bir yazı yazılıp il içerisinde eş özrü olup birbirinden çok uzakta kalan eşler için il içerisinde tercih edebileceği kurumlar verilmeli.

ÖĞRETMENLERİMİZİN KAFASI RAHAT OLURSA EĞİTİM DAHA RAHAT OLUR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber