Sayın Faruk Çelik, kadroyu gün farkıyla kaçıranlara bayram müjdesi verebilirsiniz!

4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 632 sayılı KHK ile, bu tarih itibariyle görevde olan 4/B'li ve 4924'lü personele kadro verildi. Burada iki grup çalışan, kapsama alınmayarak mağdur edildi. 1- Yerleştirme işlemleri 4 Haziran'dan önce yapılmakla birlikte, görevlendirmeleri bu tarihten sonra yapılan, dolaysıyla gün farkıyla kadroyu kaçıran Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, SHÇEK sözleşmeli personeli... 2- Belediye ve il özel idarelerdeki sözleşmeli personel... Bu iki grubun mağduriyetinin mutlak surette çözülmesi gerekmektedir. Önceki düzenleme KHK ile yapıldığı için, bu düzenlemenin de KHK ile yapılması mümkündür, yeterki çözülmek istensin...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2011 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜN FARKIYLA KAÇIRANLAR

Gün farkıyla kadroyu kaçıran personelin hiçbir kusuru bulunmamaktadır. Bu gruptaki personelin yerleştirme işlemi 4 Haziran'dan önce yapılmış ama işlemlerin tekemmül ettirilmesi, 632 sayılı KHK'ya yetişmemiştir. Burada, bu personelin hiçbir kusuru bulunmamaktadır. Dolaysıyla yeni bir KHK çıkarılacak, "KPSS ile yerleştirmesi 632 sayılı KHK'nın yürürlüğü girdiği tarih öncesinde yapılmış olan ancak görevlendirme işlemleri bu tarihe yetişmemiş olan personel de, 632 sayılı KHK'da yer alan hükümlerden yararlanır" şeklindeki maddeyle sorun çözülmelidir.

İL ÖZEL İDARE VE BELEDİYE PERSONELİ

Bu personelin kadro sorunu, Başbakan Erdoğan'dan kaynaklanmaktadır. Başbakan Erdoğan, çok büyük bir ihtimalle, kurmaylarının bilgilendirmesi doğrultusunda, kapsamla ilgili olarak sorulan tüm sorulara "tüm sözleşmeli personel" veya "hangi statüde çalışırsa çalışsın tüm sözleşmeli personel" cevaplarını vermiştir. Bu cevapta da, o sırada hiçbir düzeltme yapılmamıştır. Düzeltme yapılmadığı için, bu sorunda, siyasilerin olduğu kadar bürokratların da kusuru bulunmaktadır. Bu personelin de mağduriyeti çözülmelidir.

MECLİSİN AÇILMASI BEKLENMEMELİ, KHK İLE SORUN ÇÖZÜLMELİ, BAYRAM MÜJDESİ VERİLMELİDİR

Şu açıkki, eğer seçimler olmasaydı, sözleşmeliye kadro KHK'sı bu kadar erken çıkmazdı. Şimdi ise bir seçim süreci yok. Ama önümüz bayram... Bir iki maddelik bir düzenlemeyle, bayram öncesi bu sorunun çözülmesi mümkün. Bunun yapabilecek olan siyasi iradedir. İşin bürokratlara kalması halinde, yapılmamasına yönelik olarak çok fazla neden bulunabilir. Ama olay artık hukukilikten çıkmış ve siyasi bir nitelik kazanmıştır. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşerek sorunu çözmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber