Kadroya geçen sözleşmeliler Kasım KPSS tercih işlemlerine başvuru yapabilecek mi?

4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 632 sayılı KHK ile 200 bine yakın çalışan memur kadrosuna atandı. KHK'da yer alan hüküm gereğince, bu çalışanlar 1 gün dahi sözleşmeli olsa, aday memur kadrolarına değil asil memur kadrolarına atandı. Dolaysıyla bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak. Diğer taraftan, 2011/2 KPSS tercih işlemlerine Kasım ayı içinde başvuru alınacaktır. Bu tercih kılavuzunda memur kadroları ile 399'a tabi sözleşmeli pozisyonlar yer alacaktır. Kadroya geçen sözleşmeli personel, Kasım ayındaki tercih işlemlerine başvurup başvurmayacağını sormakta olup, cevap için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2011 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/B'li ve 4924'e göre çalışmakta olan sözleşmeli personel, 632 sayılı KHK ile kadroya geçmiştir.

Bilindiği üzere KPSS yönetmeliğinde, aynı KPSS puanının ikinci kez kullanılmayacağına dair hüküm yer almaktadır. Ancak bu hüküm sadece Devlet Personel Başkanlığınca yürütülen ve ÖSYM tarafından yürütülen merkezi tercih işlemlerine yöneliktir. Merkezi KPSS tercih işlemlerinde memur kadroları ile 399'a tabi sözleşmeli pozisyonlar yer almaktadır. 4/B personel alımları ise bu kapsamda değildir.

Bu bağlamda, kişi 2010 KPSS puanıyla 4/B'li kadroya yerleşse ve daha sonra 632 ile kadroya geçse dahi, Kasım 2011 KPSS tercihlerine başvuru yapabilecektir.

Ancak 632 sayılı KHK'yla kadroya geçenler artık memurdur. Memurlar, KPSS ile yeni bir kadroya yerleştiğinde iki durum söz konusudur.
1- Yerleştiği kadro memur kadrosu ise, istifa edip geçememektedir. Çalıştığı kurumun geçişi uygun görmesi, yani muvafakat vermesi ve naklen geçmesi gerekmektedir. Nakile izin verilmediği sürece geçiş yapılamaz. Bu halde sadece nakile geçiş izni verilmeme işlemi dava konusu edilebilir. Böyle bir davada, idare mahkemesi hakimi, her iki tarafından görüşlerini dosya üzerinden okur ve kamu yararı aykırılık görmesi durumunda işlemi iptal eder. Kamu yararına aykırılık görmez ise işlemi iptal etmez.
2- Yerleşilen kadro, 399'a tabi bir sözleşmeli pozisyon ise, kişi istifa edip bu sözleşmeli göreve başlayabilir. Burada, izin, nakil, muvafakat zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber