İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Sağlık İdaresi Yüksekokulu'nu Bitirenlerin Maaşı Artacak

Memurların zam ve tazminatı 14/02/2005 tarihli ve 2005/8501 sayılı yan ödeme kararnamesine göre belirlenmektedir. Bu kararnamede, kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıfında bulunan memurlardan, bulundukları hizmet sınıfına atanmayı sağlayacak bir mesleki üst öğrenimi bitirenlere, mesleki üst öğrenimleri esas alınarak özel hizmet tazminatı ödeneceği hüküm altına alınmıştır. Peki mesleki üst öğrenimden kasıt nedir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Nisan 2005 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitirilen bir bölümün mesleki bir nitelik taşıyıp taşımadığına Yükseköğretim Kurulu karar vermektedir. Kurul, bu yetkisini 2547 sayılı Kanunun 43/b maddesine dayanarak kullanmaktadır. Bu bağlamda, bitirdiği üst öğrenimin mesleki bir nitelik taşıyıp taşımadığını öğrenmek isteyenler bilgi edinme kapsamında YÖK'e yazılı olarak başvurabilirler.

Diğer taraftan YÖK, 2000 yılında aldığı bir kararla "Sağlık kurumları İşletmeciliği" programının sağlık personeli önlisans programı statüsünde sayılmayacağına ve program mezunlarının tekniker unvanını kullanamayacağına karar vermiştir.

Yine, YÖK, 2003 tarihli kararında ise "Sağlık İdaresi Yüksekokulu" mezunlarının gördükleri öğrenimin mesleki bir üst öğrenim sayılabileceğine karar vermiştir.

YÖK'ün bu kararlarına göre,

1- Sağlık ve Yardımcı Sağlık hizmetleri personeli olarak görev yapmakta iken üniversitelerin "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" bölümlerinden mezun olan personele, bu öğrenimlerinden dolayı, mesleki yüksek öğrenim görmüş sağlık personeli gibi zam ve tazminat ödenmesine imkan bulunmamaktadır.

2- "Sağlık İdaresi Yüksekokulu" mezunlarının ise mesleki yükseköğrenim görmüş sağlık personeli olarak değerlendirilerek, öğrenim süreleri de dikkate alınmak suretiyle, üst öğrenimin karşılığı olan zam ve tazminatlardan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır.

Konuya ilişkin tebliğe bakmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber