Ramazanda sebze fiyatları artmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2011 16:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün, sebze fiyatlarında yüzde 300 ile 20 arasında artış sağlandığını açıklamasını yapan Ziratçılar derneğin, doğru bir değerlendirme de bulunmadığını söyledi. Ramazan ayı boyunca, sebze fiyatlarında br artış yaşanmadığını vurgulayan Selamet Aygün, derneğin gündeme gelmek için böyle bir açıklama yaptığını belirterek; bu açıklamaların üreticiye ve tüketiciye zarar verdiğini kaydetti.

12 Derneği bağla 275 şiketin bağlı olduğu Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanlığı, "Ramazan ayında, sebze fiyatlarında yüzde 300 ile 20 arasında artış yaşandı." İddialarına cevap verdi. Federasyon başkanı Selamet Aygün, Ramazan'a girmeden önce, sebze fiyatlarına zam yapmayacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatarak ay boyunca böyle zam yapmadıklarını açıkladı.

Selamet Aygün, yüzde 300 -20 zam söylentileri çıkaran Ziraatçılar Derneği'nin, doğru değerlendirmede bulunmadığını, bu derneğin gündeme gelmek için böyle bir açıklama yaptığını ifade etti.

Zam olmadığı halde, bu söylentilerin çıkmasının kendilerine ve tüketiciye zarar verdiğini belirten Aygün, "Ramazan'a girmeden önce 50 ürünün fiyatlarını tuttum. Bunlardan, 10'un fiyatları düşmüş. 8'ine ise yüzde 20 zam gelmiş. Diğer ürünlerde ise bir fiyat artışı yaşanmamış."dedi.

Üretimi duran ürünlerin fiyatlarının yüzde 20 arttığını belirten Federasyon Başkanı Aygün, ürünlerdeki atışın normal olduğunu ifade etti.

ÖNÜMÜZDEKİ 1 BUÇUK AY SEBZEDE ZAM YOK

Selamet Aygün, fiyatlarda sebze fiyatları önümüzdeki günlerde artış yaşayıp yaşamayacağı değerlendirmelerinde de bulundu. Şu an itibariyle Türkiye'de birçok bölgede hasat zamanı olduğunu vurgulayan Aygün, şöyle devam etti: " Sebze fiyatlarında önümüzdeki bir buçuk ayda bir artış yaşanacağını tahmin etmiyorum. Sebzenin seralardan üretimi sağlanıncaya kadar, fiyatlar değişmeyecektir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber