Yargıtay, 'Uğursuz İsim' tazminatını reddetti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Ağustos 2011 11:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Dink'in avukatının Veli Küçük için televizyonda kullandığı 'Uğursuz adam' ifadesini tazminat ödemeye değer bulmadı

Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ı tahliye etmeyen 9 hakime verilen tazminat cezasını onayarak dikkatleri üzerine çeken Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ilginç bir karara daha imza attı. Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eski avukatı Erdal Doğan'ın bir televizyon kanalında Ergenekon'dan tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'e 'Uğursuz isim' demesi üzerine açılan 10 bin TL'lik tazminat davası yerel mahkemece 'savunma sınırları' içinde ele alınarak reddedildi. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ise 'Televizyon yayınında yapılan açıklama, yargı yerinde savunma yapmak olarak nitelendirilemez' diyerek kararı bozdu.

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in eski avukatı Erdal Doğan'ın bir televizyon kanalında Ergenekon'dan tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile ilgili olarak 'Uğursuz isim' nitelendirmesi üzerine 10 bin TL'lik tazminat davası açılmıştı. Beyoğlu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi avukat Doğan'ın, Küçük hakkında 'Uğursuz bir isimdir' nitelendirmesini kişilik haklarına karşı bir saldırı olarak değerlendirmemiş ve tazminat ödemeye yer olmadığına karar vermişti. Mahkeme, Doğan'ın sözlerini 'Dink'i korumak amacıyla, savunma sınırları içerisinde kalarak söylediğini, davacıya yönelik olmadığını, davacının kişilik haklarına saldırıda bulunmadığı' şeklinde yorumlamıştı. Mahkeme, bu gerekçeye dayanarak açılan 10 bin TL'lik tazminat davasını reddetmişti.

GÜLDEN KILIÇ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber