Artan trafik kazaları emniyet kemerinin önemini ortaya koydu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2011 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayram tatilinde 80'den fazla insanın trafik kazasında hayatını kaybetmesi emniyet kemerinin önemini bir kez daha göz önüne serdi. Sürücü hatalarından çok kazaların çoğunda emniyet kemeri bağlanmadığının ortaya çıkması Emniyet Genel Müdürlüğünü de harekete geçirdi.

Otomobillerde hayat kurtaran emniyet kemerinin özellikle çocukların kullanacağı emniyet kemerinin seçimi ve kullanım şeklinin çok önem taşıdığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çocuklar için yapılan emniyet kemeri uyarıları içinde sürücülerin birçok yanlışlar ortaya konuyor.

Emniyet kemerinin kazaları önlemeyen ancak meydana gelebilecek yaralanmaları azaltabilen bir güvenlik aracı olduğunu belirten uzmanlar, pek çok kazada emniyet kemeri kullanımı sayesinde insanların hayatının kurtulduğunun, ancak bir emniyet kemerinin görevini yerine getirebilmesi için, onu kullanan kişinin boyuna ve kilosuna uygun şekilde bağlanmış olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Bu nedenle çocukların kullanacağı emniyet kemerinin seçimi ve kullanım şeklinin çok önem taşıdığını vurgulayan uzmanlar, emniyet kemeri kullanmamanın bir hata olmasının yanında, kullanan kişilerin de bazı konularda sık sık hata yaptıkları belirtildi.

Uzmanlar bu hataları şöyle sıraladı: "Kısa mesafelerde ve düşük hızlarda emniyet kemeri takmamak. Oysa düşük hızlarda bile ciddi yaralanma tehlikesi vardır ve bunun için en iyi önlem emniyet kemeri takmaktır. Arka koltukta otururken emniyet kemeri takmamak. Oysa arka koltukta kemer takmadan oturan bir kişi yalnızca kendini değil kaza sırasında fırlayıp çarpabileceğinden diğerlerini de tehlikeye atmaktadır. Hava yastığı var diye emniyet kemeri takmamak. Oysa emniyet kemerini takmayan bir kişi, sadece hava yastığının şiddetle çarpması yüzünden yaralanabilir hatta ölebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber