Şehit yakını ve gazi için pozitif ayrımcılık yolda

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Eylül 2011 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son referandumla anayasaya giren şehit yakınları ve gazilere yönelik pozitif ayrımcılığa yönelik çalışmayı yürütmekle görevlendirilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bayram tatilinden sonra Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmeye başlayacak.

Bakanlığı bünyesinde, ?Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı? oluşturuldu. Yasa tasarısı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik ile Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Ümit Dündar bir araya gelecek. Müsteşarların başkanlığında her iki bakanlıktan uzmanların da katılımıyla yürütülecek bu çalışmaya son şeklini ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz verecek. Taslak metin süratle bakanlar kurulunun gündemine getirilip, hükümet tasarısı olarak Meclis'e sevk edilecek. İki bakanlık arasındaki görüşmelerde, tasarının yasalaşmasının ardından, şehit yakınları ve gazilere yönelik iyileştirmelerin süratle hayata geçirilmesi için gerekli uygulama yönetmeliklerine ilişkin taslak metinler de oluşturulacak.

Şehit yakınına iş

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın acilen tamamlanmasını istediği çalışmayla, şehit eşinin yanı sıra anne ya da babasını kapsayacak şekilde 2 yakınına iş olanağı sağlanması, aylık bağlanmasında malullük ve muhtaçlık şartının kaldırılması, şehit yakınlarıyla gazilere ödenen aylıklar ile bakım ücretlerinin arttırılması, terör saldırılarında yaralananlara işe girmede öncelik tanınması gibi iyileştirmeler hedefleniyor. Köy korucularının mağduriyetlerinin giderilmesiyle Kore ve Kıbrıs gazilerinin durumlarında iyileştirmeler öngören çalışma kapsamında, görev malullerinin özlük haklarıyla ilgili iyileştirme talepleri de değerlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber