Aşırı narkoz öldürdü iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2011 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, doğuştan kafasına yapışık olan kulakları için 4 yaşında ameliyat masasına yatırılan Pusat Kaya'nın, aşırı narkozdan öldüğü iddia edildi.

İddiaya göre 4 yaşındaki Pusat'ın babası İrfan Kaya, oğlunu 2 yaşındayken Uludağ Üniversitesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor R.K.'ye götürdü. Kulakları doğuştan kafatasına yapışık olan Pusat'ı ameliyat ettirmek isteyen Kaya'ya doktor R.K., çocuğun 2 yaşında ameliyat edilmesinin uygun olmadığını, böyle bir operasyonun ancak 4 yaşında yapılabileceğini söyledi. 2 yı l sonra yeniden R.K.'nin yanına giden İrfan Kaya, oğlunu ameliyat ettirmek istediğini söyledi. İddiaya göre küçük çocuğu özel bir hastanede ameliyat etmek isteyen doktor, iddiaya göre; baba İrfan Kaya'dan 6 bin TL bıçak parası istedi. Bunun üzerine Kaya, çalışarak biriktirdiği 6 bin TL'yi hazırladı ve oğlunu sabah saatlerinde Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki özel bir hastanede yatırdı. Saat 15.00 sıralarında ameliyata alınan Pusat Kaya'ya anestezi uzmanlarının aşırı derecede narkoz verdiği iddia edildi. Pusat'ın solunum yollarının t ıkanması üzerine ameliyatı yapan doktor R.K.'nin kapıda bekleyen İrfan Kaya'ya, "Oğlunuzun solunum yolları tıkandı. Sanırım biraz fazla narkoz verilmiş ancak sakin olun" dediği öne sürüldü. Durumu gittikçe ağırlaşan Kaya, ambulansla Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak hayâtî fonksiyonları duran 4 yaşındaki çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarı lamadı.

"ÖLEN ÇOCUĞUMU HASTANEYE SEVK ETTİLER"

Çocuğunun ölüm haberini alan baba İrfan Kaya ve anne Hatice Kaya gözyaşlarına boğuldu. Ailenin yakınları da hastaneye akın etti. Elindeki paraları gösteren ve ameliyat bittikten sonra doktora vereceğini söyleyen kokoreç ustası İrfan Kaya, "Oğlumu 2 yıl önce doktora getirdim ancak doktor bana ameliyatın yapılabilmesi için aradan 2 yıl daha geçmesi gerektiğini söyledi. Yani oğlumun ameliyat edilebilmesi için 4 yaşında olması gerekiyormuş. Ben de ne gerekiyorsa yapılmasını istedim. Doktor R.K. benden 6 bin TL para istedi. Ben de çalışıp para biriktirdim. Oğlumu bu sabah hastaneye yatırdık. 4 saat boyunca ameliyatta kaldı . Daha sonra doktor bana çocuğumun solunum yollarında sıkıntı oluştuğunu ancak korkmamam gerektiğini söyledi. Daha sonra çocuğuma fazla narkoz verildiğini öğrendim. Pusat'ı hastaneye sevk edeceklerdi ancak etmediler. Durumu ağırlaşınca Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne sevk ettiler. Oğlum zaten özel hastanedeyken hayatını kaybetmişti. Buradaki hastaneye sadece gösteriş için sevk ettiler" iddialarında bulundu.

Yakınlarının teselli etmeye çalıştığı aile, haklarını arayacaklarını ve mahkemeye gideceklerini söyledi. Savcılığın olaya el koymasının ardından Pusat'ın cenazesi otopsi için adlî tıp kurumu morguna kaldırılırken, özel hastanenin yetkilileri ve Uludağ Üniversitesi'nde görevli doktor telefonlara cevap vermedi.

EDİP TEKİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber