100 kişilik hizmetli kadrosuna 824 kişi başvurdu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Eylül 2011 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, ilçedeki okullarda 3 aylığına geçici olarak işe alınacak 100 kişilik kontenjan için 824 kişi başvurdu. Yoğun başvuru nedeniyle işe alınacak 100 kişi noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi.

İş-Kur Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' kapsamında, Siverek'teki okullarda 3 aylığına 100 işçinin çalıştırılması kararlaştırıldı. Alınan bu kararın ardından kısa süre önce ilçede 100 kişinin ile alınacağı duyuruldu. Duyurunun ardından 824 kişi 3 aylık işten yararlanmak için başvuruda bulundu. Rekor başvuru üzerine İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, işe alınacak kişilerin kura çekimi ile belirlenmesini kararlaştırdı. Siverek Endüstri Meslek Lisesi salonunda noter huzurunda yapılan kura çekimine AK Parti Milletvekili Kasım Gülpınar, İş-Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda ile Siverek Milli Eğitim Müdürü Lütfü Balkır katıldı. Yapılan kura çekiminde isimleri belirlenen kişiler 3 aylığına geçici iş bulmanın mutluluğunu yaşarken, ismi çıkmayanlar ise üzülerek evlerinin yolunu tuttu. Kura çekimi ile ilgili konuşan İş-Kur İl Müdürü Necdet Karasevda, "Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında okullarımızda 3 ay çalıştırılmak üzere 100 kişi işe alınıyor. Ancak bu iş için 824 kişi başvurunca isimleri kura çekerek belirledik. Kurada ismi çıkmayan ve iş bulamayan arkadaşlarımız için de değişik projeler üreteceğiz" dedi.

Okullarda müstahdem olarak görev yapacak olan ve sigorta kapsamına alınacak 100 kişiye asgari ücret ödeneceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber