Bakan Şimşek, bu sorulardan nereye kadar kaçacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2011 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK İİBF'LİLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR...

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in twitter sohbeti İİBF'lileri isyan ettirdi... Sayın Bakan bir gün öncesinden twitter'da adayların sorularını cevaplayacağını bildirdi ve sohbet günü adaylar twitter'a hücum etti. Twitter sohbetine katılanların büyük kısmını İİBF mezunları oluşturmasına rağmen Bakanın cevaplarının öğretmen adaylarına yönelik olması,İİBF'lileri görmezden gelmesi ve en son olarak açıklamayı daha sonra yapacağını belirtmesi İİBF mezunlarını oldukça üzdü.

NE KADAR SONRA?

Sayın Bakanın 2010 yılının Kasım ayında yapmış olduğu açıklamalar 2011 yılında 3000 Gelir Uzman Yardımcısı ve 1500 Vergi Müfettiş Yardımcısı alınacağı yönündeydi. Bu açıklamalar üzerine binlerce aday KPSS sınavına hazırlanmış, yeterli puanları almış olmasına rağmen ve açıklamanın üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen hala daha açıklamanın ileri bir tarihte yapılacağı söylenmektedir...

Üstelik bundan önceki alım eski adıyla Vergi Denetmen Yardımcılığı sınavı yapılalı da tam 1 sene oldu. Hakim, savcı, polis alımları belli bir periyotta devam ederken, öğretmen alımları yılda on binlerce yapılmaktayken hala atama bekleyen öğretmenlere yönelik açıklamalar yapılması, bu meslek gruplarını bekleyenlere çözüm arayışları senelerdir sınavlara hazırlanan ve sabırla bekleyen İİBF mezunlarını daha da karamsarlığa sürüklemektedir.

İİBF'li gençler yoğun olarak ortalama 2-3 yıl hazırlanarak kurumlara girebilecek puanları almalarına rağmen üstelik bir de belirsizlik ortamı ile karşı karşıya kalmaktadırlar ve ilgili kurumlardan hiç bir şekilde açıklama alamamaktadırlar.

GELİR İDARESİ NEYİ BEKLİYOR?

Maliye'deki denetim birimlerinin birleşmesi süreci devam ettiği için Vergi Müfettiş Yardımcılığı sınavının hukuksal alt yapısı beklendiği konuşuluyor, peki tüm alt yapısı hazır olan Gelir İdaresi, Gelir Uzman Yardımcılığı için KPSS'nin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen neden sınav açmadığı konusunda hiç bir bilgi yok.

Maliye Bakanlığı bünyesinde birleştirilen ve yeni adı Vergi Müfettiş Yardımcılığı olan sınav hakkında adayların bugüne değin bilgilendirilmemesi,söz konusu sınavın yönetmeliğinin hazırlanırken daha önce istenen KPSS PUAN 49 türünün değiştirilmesi adayların en çok tedirgin olduğu konular arasındadır.Olası puan türü değişikliği bir çok adayı mağdur edecektir,nitekim Kanun Hükmünde Kararname KPSS ile aynı gün yani 10.07.2011 günü yayınlanmıştır ve adayların bu değişikliği öngörmeleri olası bile değildir.Bu nedenle Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınav Yönetmeliğinde Puan 49'un kullanılmasının tüm adaylar bakımından adaleti tesis edeceği görüşü hakim kanaattir.

Son olarak; İİBF'li adaylar Sayın Mehmet Şimşek'in söz vermiş olduğu 3000 Gelir Uzman Yardımcısı ve 1500 Vergi Müfettiş Yardımcısı kadroları ile ilgili olarak bir açıklama yapılmasını,yeni değişiklikler sonrasında Vergi Müfettişliği'nin akıbetini merak etmektedirler ve bu konuda bir açıklama beklemektedirler...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber