'KPSS ile alınmayan personele kadro yok' açıklaması ve çelişkiler...

Seçimler sona erdi. Bu nedenle bürokratlar biraz daha net konuşmaya başladı. Net cevap verilen konulardan bir tanesi de belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilip geçilmeyeceğine ilişkindi. Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı bu konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bu personelin sınavla alınmadığı için kadroya geçirilmediğini belirtmiştir. Başbakanlık ve genel olarak tüm bürokratların bu genel ilke çerçevesinde hareket etmesi halinde, bu açıklamayı herkes alkışlardı. Ancak, Çaykur'un işçi personeli sözleşmeli personel pozisyonlarına, vekil imam hatipler asil kadrolara, Kızılay personeli 4/B'li sözleşmeli pozisyonlara atanmıştır. Bunlar da sınavla alınmamıştı. Peki bunlara kim izin verdi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Eylül 2011 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her iki yılda bir, 2 milyonu aşkın aday, memur olmak için sınavalara girmektedir.

Bu bağlamda; KPSS ile alınmamış personele, memur kadrosu güvencesi vermek, KPSS sınavlarına girmiş adaylara haksızlıktır.

Ancak, ne yazıkki Meclisten geçen kanunlarla bu haksızlık oluşturulmuştur.

Örneğin, sınavlara girip Diyanet kadrolarına atanmak isteyen binlerce aday var iken, şuanki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Diyanet'ten sorumlu bakan olduğu dönemde, vekil imam hatipler asil memur kadrosuna geçirilmiştir. Bu konudaki yasal düzenleme, 2010 yılında Meclis Genel Kurulundan geçmiştir. (Tıklayınız.)

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde çalışan 267 işçi, 399'a tabi sözleşmeli personel pozisyonlarına atanmıştır. Bu hak nedense diğer KİT'lerde çalışan işçi personeline verilmemiştir. Bu düzenleme ise Bakanlar Kurulu kararıyla hayata geçirilmiştir. (Tıklayınız.)

2010 yılı Şubat ayında ise hiçbir kritere tabi tutulmadan alınmış olan Kızılay personeli, 4/B'li sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmiştir. (Tıklayınız.)

Tüm bu uygulamalar ortadayken, Başbakanlığın "sınavla alınmayan personelin kadroya geçirilmeyeceği" yönündeki açıklaması kimseyi ikna edememektedir.

Yapılan bir haksız uygulama yıllar geçse dahi hatırlanmaktadır. Bu nedenle ne bürokratlar ne de siyasiler haksızlığa geçit vermemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber