MEB, Müdürlük ve yardımcılık sınavlarında 3797'den soru sormamalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Eylül 2011 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Kurumu Müdür yardımcısı/Başyardımcısı ve müdürlük için yapacağı sınavlardaki konulardan bir tanesi de 3797 Sayılı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ

HAKKINDA KANUN'dur.

Bu kanun 14.09.2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre kaldırımlı ve yeniden düzenleme yapılmıştır.

MEB'in yapacağı sınavda 3797 sayılı Kanundan soru sormaması yada soracaksa yeni yürürlüğe giren 652 sayılı KHK'dan soru sorması gerekir.

MEB'in bu konuda acilen açıklama yapması da uygun olacaktır.

Bakanlık 3797'ye dayanarak soru sorduğu taktirde mülga olan bir kanundan soru sormuş olur ki bu doğru olmayacaktır.

Bu kanun kapsamında soru sorulması durumunda bu soruların iptal edilmesi gerekecektir. Çünkü kanun değişmiştir. Değişiklikte konulan;

?MADDE 44 ? (1) 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılmıştır. Mevzuatta anılan Kanuna yapılan atıflar bu Kanun Hükmünde Kararnameye veya ilgili hükümlerine; kapatılan kurul veya birimlere yapılan atıflar ilgisine göre bu Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan kurul veya birimlere yapılmış sayılır.?

Maddesinden de anlaşılacağı üzere 3797 sayılı Kanun ile ilgili sorulacak her sorunun muhatabı 652 sayılı KHK'dır. KHK ile 3797 sayılı kanun arasında çok büyük farklılıklar söz konusudur.

Örneğin müsteşar yardımcısı, müşavir kadro sayıları değişmiştir. Hatta ve hatta İl Müdürü kadro sayısı dahi değişmiştir. 81 ilimiz olduğu halde bu 81 il müdürü kadrosunun yanına bir de 74 il müdürü kadrosu eklenmiştir. Bu sayı mevcut il müdürlerinden asil olarak görev yapan 74 kişiye ait kadrolardır. Bu kadroların başka bir adını da Merkez İl Müdürü olarak değerlendirebiliriz. Mevcut il müdürlerinden birisi görevden alındığında bunlar bu 74 kadrodan birine atanacaktır. Adı merkez İl Müdürlüğü olmasa da işlevsel olarak Merkez Valisine bezer şekilde Merkez İl Müdürü olacaklardır.

MEB'in bu konuda yani sınavda 3797 nin sorulup sorulmayacağı konusunda açıklama yapması kaçınılmazdır. Sınava az bir süre kalmışken bu konunun açıklığa kavuşması gerekir.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber